Együttműködés

2023.06.21. 14:01

Hazai szinten egyedülálló hőszivattyús megállapodást kötött két csabai vállalkozás

Magyar hőszivattyú-innováció népszerűsítésére, fejlesztésére, külföldi piacokon való megjelenésének támogatására kötött stratégiai megállapodást a gyártó, a Geowatt Kft. és a Polar Klíma. A két békéscsabai vállalkozás együttműködésével hazai viszonylatban egyedülálló, de Európában is jelentős hőszivattyú-innovációs kapacitás jött létre – írta az MTI.

Beol.hu

A technológia széleskörűen alkalmazható, családi házaktól ipari rendszerekig.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

A Polar Klíma ügyvezetője, Medgyesi Tamás elmondta, a Geowatt Kft. műszaki innovációit eddig kis volumenben értékesítették, kizárólag belföldön. Az együttműködés a széleskörű, hazai és nemzetközi piacra lépést segíti, ennek tudáshátterét és kereskedelmi kapcsolatrendszerét biztosítja a Polar Kft.

A magyar fejlesztésű földhőszivattyú előnye a kimagasló hűtési és fűtési hatásfok, a szinte zajtalan működés, valamint az integrálhatóság az intelligens otthoni és központi épületfelügyeleti rendszerekbe. Elmondta: a technológia széleskörűen alkalmazható, családi házaktól ipari rendszerekig. 

Hozzátette: tervezik, hogy a Polar klímák gyártásának egy részét külföldről Magyarországra telepítik. A Polar márka már jelen van a szerb, a szlovák és a román piacon. Évente eddig mintegy száz hőszivattyús klímaberendezést gyártottak, ezt évi ezerre szeretnék felfuttatni.

A Geowatt Kft. Magyarország egyetlen, saját tervező- és gyártókapacitással rendelkező hőszivattyúgyártója. Közel 20 éve foglalkozik hőszivattyúk tervezésével és kivitelezésével, az utóbbi 10 évben pedig fejlesztéssel és gyártással. 1991-ben alakultak meg családi vállalkozásként. 

A Polar Klíma pedig egy magyar márka, azt mérnök-kivitelezői tapasztalataira alapozva 2015-ben hozta létre az 1994-ben alakult Cool-Airconditional Kft. A vállalatcsoport jelenleg 86 főt foglalkoztat békéscsabai és budapesti telephelyein, kereskedelmi partnereinek száma meghaladja a nyolcszázat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!