GÉP

2023.02.21. 11:47

Gazdaságélénkítő programot indíthatnak Mezőkovácsházán

A városban beruházás zajlik a GÉP, vagyis a gazdaságélénkítő program keretében a Belügyminisztériumtól nyert forrásból.

Cs. I.

Forrás: BMH

A termálkút felújítása, a kútfej átépítése megtörtént. Elhelyezték a hőszigetelt, 50 köbméteres puffertartályt és épült új homokülepítő, gázleválasztó akna. Készül új hőszigetelt csővezeték a mezőgazdasági telephelyig mintegy 620 méter hosszan. Az új vezetékről ágazik le a fürdőt termálvízzel ellátó új csőszakasz is, így kiváltható a régi, korrodált és lerakódott acélcső-vezeték.

A fürdőtől hőcserélőn át történik a 3000 négyzetméter alapterületű új, háromhajós fóliasátor fűtése. A fóliákban a fűtésen kívül korszerű öntözés és automata vegyszeradagolás, valamint időjárásfüggő automata szellőztetés is kialakításra kerül. A fóliák vázszerkezete már elkészült, az új vezeték fektetése is folyamatban van. A korszerű fóliaházban lehetőség lesz téli primőr zöldség termelésre és 2 fő állandó jellegű, 10-15 fő időszakos foglalkoztatására –  olvasható a mezőkovácsházi önkormányzat közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!