Ünnepség

2023.01.31. 19:15

A pusztaföldvári Dékány József Istvánné lett Az év generátorkezelője Békésben

Elismerést kaptak kedden az országos jégkármérséklő (Jéger) rendszer legjobb generátorkezelői. Vármegyénkben a pusztaföldvári Dékány József Istvánné munkáját díjazták.

Nyemcsok László

Az átadási ünnepségen (balról) Barát Ferenc pusztaföldvári helyettes generátorkezelő, Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke, Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke, a pusztaföldvári Dékány József Istvánné és dr. Nagy István agrárminiszter.

A dunaharaszti ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter kiemelte, a generátorkezelők lelkiismeretes munkájukkal több tízmilliárd forintnyi jégkár megelőzéséhez járulnak hozzá, továbbá a rendszer a mezőgazdaság mellett lakossági és ipari létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat is véd.

– Magyarországon kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer működik, amely számos helyzetben segítséget nyújt a gazdálkodóknak. Ennek egyik fő eleme az országos jégkármérséklő rendszer – hangsúlyozta dr. Nagy István.

– Minden egyes forint, amelyet a rendszerre fordítunk, 33 forint termelési értéket óv meg. Ez hatalmas eredmény a gazdasági károk és esetleges emberi tragédiák megelőzésében és mérséklésében. 

– A generátorkezelőket köszönet illeti teljesítményükért, elkötelezettségükért és lelkiismeretes munkájukért, amelyet sokszor nehéz körülmények között kell teljesíteniük. Higgyék el, sokan vannak – a mezőgazdaságban dolgozók ezrei –, akik hálásak a munkájukért és tisztelik a tevékenységüket.

Békés vármegye 2022. évi legjobb generátorkezelőjeként a pusztaföldvári Dékány József Istvánné vehette át az elismerést az agrárminisztertől, valamint Győrffy Balázstól, a NAK országos elnökétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!