Kondorosi határszemle

2022.07.06. 09:13

A kárenyhítési alap kiegészítését kéri az agrárminiszter – videóval

A kárenyhítési alap forrásainak kiegészítését kéri Nagy István agrárminiszter, aki kedden Kondoroson tájékozódott az aszályhelyzetről.

– Azért jöttem Békés megyébe, hogy személyesen is támogatásomról biztosítsam a gazdákat és felajánljam nekik a segítségemet – mondja Nagy István a közösségi oldalára kikerült videóban.

A miniszter leszögezte: kialakult helyzetben az agrártárca minden lehetséges eszközzel támogatja a gazdákat.

– Az aszálykárokról tájékoztatni fogom a kormányt. A végleges gazdálkodói kárigények összesítése után pedig javaslatot teszek arra, hogy a kárigények alapján a kabinet döntsön a kárenyhítési alap forrásainak kiegészítéséről – fogalmazott Nagy István.

A miniszter azt is elmondta, a megemelkedett igényekre tekintettel többletforrást biztosítanak a díjtámogatott aszálybiztosításokhoz. Így lehetővé válik az aszályhoz kapcsolódó biztosítási díj 65 százalékának kifizetése támogatásként a gazdálkodók számára. A biztosítóktól pedig azt kéri a tárcavezető, hogy a termelők aszálykárait,a megkötött biztosítások alapján,  a lehető legteljesebb mértékben és leggördülékenyebben térítsék meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!