árusítani nem lehet

2020.11.20. 11:14

Teljesen megújul a kovácsházi piactér

Javában zajlik Mezőkovácsházán a piac területén a vásárcsarnok épületének kialakítása. Sokan figyelemmel kísérik a beruházást, várják a végeredményt. A piaci árusítás a munkálatok befejezéséig itt nem lehetséges.

Cs. I.

20201118 Mezőkovácsháza Építik a vásárcsarnokot Mezőkovácsházán fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Látványos szakaszához érkezett a Zöld város kialakítása Mezőkovácsházán elnevezésű projekt, amelyre az önkormányzat még 2015-ben elnyert 220 millió forintot.

Csepreghy Elemér polgármester hírportálunknak elmondta, igaz, a munkálatok elkezdéséig sok év eltelt, azért, hogy a meglévő forrás elég legyen, a műszaki tartalmat kellett karcsúsítani.

Látványos szakaszához érkeztek a vásárcsarnok kivitelezői Mezőkovácsháza központjában /Fotó: Bencsik Ádám/

– Ez a beruházás érinti városközpontunk egyik meghatározó részét: az Árpád-köz két oldalának megújítását végezzük el. A fejlesztés keretében a jelenlegi piac területének a helyén fedett és zárt vásárcsarnok épül. A fedett rész három irányból lesz nyitott. Kialakítunk olyan épületrészt, ahol a mosdók (akadálymentesítettek), s iroda is lesz. Marad hely a sátras árusítóknak, azon a részen kiselemes térburkolást kap a tér. A négyezer négyzetméteren a parkolóknak is jut hely – sorolta a beruházás részleteit a városvezető. A rendezvénytér és a szabadtéri játszótér-kondipark kialakítását is betervezték. A meglévő játszótér új elemekkel gazdagodik.

Az épületek és a létesítmények környezetében a zöld területnek a rehabilitációját, a növényfelületnek a rekonstrukcióját elvégzik tavasszal. A közlekedő utak megújulhatnak. Sok virágot ültetnek. Csupán két fát kell eltávolítani. A meglévő tizenkét platánnak pedig elvégzik a műszeres vizsgálatát, majd a biztonságos gallyazását. A városközpontnak ezen a részén egyébként is sok a fa. A zöld város kialakítása keretében megvalósuló beruházás az élőhelyek biztonságát is szem előtt tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!