Jegyzet

2022.02.11. 06:45

Törzshely

A főtörzs a honvédségnél azt mondta, a törzsnek mindig a helyén kell lennie. Erre a legegészségesebb az ülő állapot a kocsmaasztalnál, felállásnál pedig – amíg megy – kapaszkodjunk két sörösüvegbe. Ügyeljünk arra, hogy üresek legyenek, mert ha van még komlószörp az üvegben, könnyen kiborulhat, és így az ellenségé, a padlóé lehet.

Ny. L.

Forrás: Fortepan / Urbán Tamás

Nagyjából ennyit tanultam 18 éves sorkatonaként a seregben 1983-84-ben, ez viszont emlékezetes maradt. A törzsőrmesteri rangot kihagytam, kopasz honvédból a rendszerváltás után hadnaggyá léptettek elő. Ültem tíz napot Kecskeméten a fogdában, de nem e miatti kárpótlásként kaptam a csillagot. Bármilyen hihetetlen, újságíróként a kezdetekben honvédségi tudósítóként dolgoztam. Bejárásom volt a tiszti klubba, amit a csabaiak azóta is FEK-nek hívnak, a Fegyveres Erők Klubjából ered a rövidítés. Aztán átmentünk a Sörbárba, mert ott ült Miku bácsi a bal egyes bárszéken. Mindenhova bevezette a villanyt, ha éppen sötétség volt, no, meg üres a pohara, valamiből a pohár sörre valót ki kellett termelni.

Innen már csak pár lépésre volt az Andrássy úti Borozó. Ott tartotta foglalkozását az őrs Borka ügyvéd őrsvezető felügyelete alatt. Többek között Scholtz Bandi udvari festővel, aki meg is örökítette egy képen a szombati matinék csapatát. Mindenki békéscsabai volt az első két sörig, aztán kiderült, hogy a származási paletta széles Battonyától Körösladányig, Sarkadkeresztúrig.

A Borka-őrs is örül annak, hogy a Beolon keressük a megye legjobb vendéglátóhelyét, és még lehet nevezni. Csak a feleségem nem nagyon lelkesedik az ügybuzgalmam miatt. Mert azért mindenhova be kell ugrani, hogy előjöjjenek az emlékek, és biztosan azt a törzshelyet nevezzem meg, ahova öröm volt járni. Nem egyszerű mutatvány ez. Az asszonyt azért mindig megvigasztalom. Lehet, hogy én ütöm meg a játékon a főnyereményt, és akkor bárhova megyünk, én fizetek. Ha éppen beesnek a barátok, nekik is. Mert bármi történhet a törzzsel, egyenes gerincűnek tartom magam.

Keressük Békés megye legjobb vendéglátóhelyeit!

Nevezze be a kedvenc Törzshelyét, akár vendégként, akár tulajdonosként!

Jelölési időszak: 2022. február 1- február 14.

Milyen helyeket lehet jelölni?

Minden olyan helyet, ami a szívéhez közel áll, ahol mindig szívesen látják, és a társaság és a sztorik épp olyan színesek, mint a választék.

A részletekért és a jelentkezésért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!