Labdarúgó NB I

2024.04.06. 16:44

Idén először nyert idegenben az MTK

Az MTK 2-1-re nyert a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte idei első idegenbeli győzelmét. Sikerüknek köszönhetően a kék-fehérek pontszámban utolérték a tabella negyedik helyén álló hajdúsági együttest.

MW

Forrás: Facebook / MTK Budapest

Debreceni helyzetekkel indult a találkozó, mégis a vendégek szereztek vezetést bő negyedóra játék után. Innentől kezdve az MTK akarata érvényesült, a hazaiak a kapus Megyeri bravúrjainak, és a védő Lagator szép mentéseinek köszönhetően nem kerültek nehezebb helyzetbe a szünetig.

Kevesebb mint öt perccel a fordulást követően megduplázta előnyét a fővárosi alakulat, Horváth az ellenfél 16-osánál szerzett labdát, majd Bognártól kapta vissza gyönyörűen és tekert a bal alsóba. Már az 55. percben hármat cseréltek a vendéglátók, ennek pedig bő egy percen belül meg is lett az eredménye, Bárány szépített. Néhány perccel később a kapufa mentette meg az MTK-t és a folytatásban is a hajdúságiak irányítottak.

A hajrában paprikássá vált a hangulat, keményen küzdött az egyenlítésért a DVSC, de az MTK sikerrel őrizte egygólos előnyét.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Debreceni VSC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
Debrecen, v.: Erdős
gólszerzők: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (17.), Horváth A. (50.)
sárga lap: Dreskovic (84.), Dzsudzsák (85.), Ferenczi (95.), illetve Kocsis (24.), Jurina (84.), Varju (85.), Hej (95.), Nagy Zsom. (99.)

Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai (Tuboly, 88.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran (Szécsi, 88.), Manrique (Szuhodvoszki, 55.) - Vajda (Loncar, 55.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 55.) - Bárány

MTK Budapest: Demjén - Kocsis, Kádár, Nagy Zsom. - Hej, Kata, Kosznovszky, Horváth A. (Végh B., 73.), Antonov - Bognár I. (Varju, 82.), Németh K. (Jurina, 60.)

Egy pontot szerzett Miskolcon a Kisvárda

A bennmaradásért küzdő Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

A várdai együttes sorozatban három vereség után szerzett pontot, de így is 13 pont a hátránya a már élvonalban maradást érő 10. helyen álló Újpesttel szemben.
A DVTK hazai veretlenségi szériája ezzel a döntetlennel már négy találkozó óta tart.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek során valamivel veszélyesebbnek tűnt a hazai együttes. Az első 45 percben akadtak olyan időszakok, melyekben mindkét csapatnál több hiba csúszott a játékba, ennek ellenére mindkét oldalon három volt a kaput eltaláló kísérletek száma, és ezekből egy gólt is eredményezett: a több mint négyezer néző a félidő hajrájához érve hazai vezetésnek tapsolhatott, amikor Gera Dániel ért oda a kipattanó labdára és közelről, becsúszva nem hibázott.

Forrás: Facebook / Kisvárda FC

Fordulás után a Kisvárda kezdeményezőbbé vált, igyekezett megtartani a labdát és megfontoltan támadást vezetni, miközben úgy tűnt, a Diósgyőrnek akár az egygólos siker is elegendő lenne. 

A félidő derekán aztán egy kissé érthetetlen szabálytalanság következtében tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, Cipetic pedig élt a lehetőséggel és a jobb felső sarokba lőtt. A folytatásban mindkét együttes egyre több hibával futballozott, a kapuk pedig egyre kevésbé forogtak veszélyben, így a lefújásig már nem változott az állás, a felek megosztoztak a pontokon.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)

Miskolc, 4398 néző, v: Csonka
gólszerzők: Gera (36.), illetve Cipetic (67., 11-esből)
sárga lap: Ogyincov (92.), illetve Filipovic (32.), Nikolov (92.)

Diósgyőr: Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Bokros - Pernambuco (Pozeg Vancas, 58.), Holdampf (Franchu, 81.), Klimovics (Vallejo, 65.) - Jurek (Bényei, 59.), Acolatse, Szabó (Kampecisz, 58.)

Kisvárda: Kovács M. - Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi - Matic (Nikolov, 65.), Melnyik - Filipovic (Navratil, a szünetben), Makowski (Ötvös, 71.), Spasic (Camaj, 55.) - Ilievski (Mesanovic, 50.)

Fehérvári vereségével a kiesés küszöbén a Mezőkövesd

A Fehérvár ötgólos győzelmet aratott a vendég Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A három kör óta veretlen hazaiak a sikerükkel megerősítették a nemzetközi kupaszereplésre jogosító harmadik helyüket, míg az egymást követő negyedik bajnokiján nyeretlen sereghajtó helyzete egyre reménytelenebb tekintve, hogy hat fordulóval a vége előtt 14 pont maradt a hátránya a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.

Egyértelmű mezőnyfölényben futballozott az esélyesebb Fehérvár, a vendégek gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, ezek pedig veszélyesebbek voltak, mint a hazai akciók. 

Az első fehérvári lehetőségre bő negyedórát kellett várni, Schön viszont nagy helyzetben csúnyán fölé lőtt. Az első védeni valója a túloldalon Tóthnak volt egy újabb veszélyes mezőkövesdi kontra végén, amikor Drazic lövését kellett hárítania. Hiába voltak ígéretesebbek a sereghajtó akciói, mégis a piros-kékek szereztek vezetést Stefanelli találatával. A gól sem változtatott a játék képén, azaz a hazaiak irányítottak, a vendégek pedig labdaszerzés után próbáltak néhány húzásból az ellenfél kapujáig eljutni, helyzet viszont kevés akadt, így a szünetig maradt az 1-0 a fehérváriak javára.

Forrás: Fcaebook / Fehérvár FC

A térfélcserét követően is sokkal többet birtokolta a labdát a Fehérvár, amely Christensen hajszálpontos, jobb alsó sarokba lőtt góljával eldöntötte a három pont sorsát. Hiába volt hátra még szűk félóra, inkább csak a különbség volt kérdéses, Schön lövésénél például Kovácsik és a bal kapufa együttesen mentette meg a Mezőkövesdet az újabb góltól, de Christensen 11-esénél már semmi sem segített. Az utolsó húsz percre szétesett a vendégegyüttes, így a csereként beállt Karamoko és Berki még magabiztosabbá tette a fehérvári sikert.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (1-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3233 néző, v.: Antal
gólszerzők: Stefanelli (31.), Christensen (61., 70., utóbbit 11-esből), Karamoko (75.), Berki (83.)
sárga lap: Kállai (67.)

Fehérvár FC: Tóth B. - Fiola, Serafimov, Spandler - Bese (Pető, 71.), Sigér, Christensen (Kovács P., 77.), Csongvai, Schön (Berki, 77.) - Gradisar (Karamoko, 62.), Stefanelli (Katona M., 62.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik - Kállai, Lukic, Pillár, Szivacski - Szilágyi (Ugrai, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Brtan (Karnyickij, 77.) - Vajda, Drazic (Szalai J., 77.), Molnár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában