Szavazás

2024.02.03. 07:00

Szoboszlai Dominik nyerte a Magyar Aranylabdát

Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2023-as teljesítményéért.

MW

Szoboszlai Dominik az Év Sportolója díj után a Magyar Aranylabda szavazáson is első lett

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A 23 éves futballista az OTP Bank Liga gólkirályát, a nyáron a Pakstól a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabást előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig a Freiburgban futballozó Sallai Roland zárt.

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön játszik. Szoboszlai - aki tavaly, még az RB Leipzig játékosaként Német Kupát nyert úgy, hogy a döntőben gólt szerzett – 2020 és 2022 után harmadszor végzett az élen. A díjat menedzsere, Esterházy Mátyás vette át. A legjobb NB I-es játékos versengés első három helyezettje egyaránt magyar válogatott labdarúgó lett: Varga Barnabás mögött ferencvárosi csapattársa, a kapusok között első helyezett Dibusz Dénes végzett másodikként, míg a harmadik a kecskeméti Horváth Krisztofer lett.

A legjobb edzőnek Marco Rossi szövetségi kapitányt választották meg, az immár magyar állampolgársággal rendelkező szakvezető a Kecskemétet irányító, tavaly győztes Szabó Istvánt előzte meg. Utóbbi mögött a Paks vezetőedzője, Bognár György zárt, akivel a zöld-fehérek őszi bajnokok lettek.

 A legjobb sportvezetőnek pedig Hajnal Tamást, a Konferencia-liga kieséses szakaszába jutott Ferencváros sportigazgatóját választották. 

A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között ismét Srdjan Blagojevic, a bajnoki bronzérmes Debreceni VSC vezetőedzője végzett az élen két szerb honfitársa, az újpesti Nebojsa Vignjevic és a ferencvárosi Dejan Stankovic előtt.

A Magyar Aranylabda díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 26. alkalom.

A 2023-as díjazottak 

Magyar Aranylabda-díj
1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig/Liverpool)
2. Varga Barnabás (Paksi FC/Ferencvárosi TC)
3. Sallai Roland (Freiburg)

Legjobb NB I-es játékos
1. Varga Barnabás
2. Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
3. Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)

Legjobb magyar kapus
1. Dibusz Dénes
2. Demjén Patrik (MTK Budapest)
3. Szappanos Péter (Budapest Honvéd/Paksi FC)

Legjobb magyar edző
1. Marco Rossi (magyar válogatott)
2. Szabó István (Kecskeméti TE)
3. Bognár György (Paksi FC)

Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző
1. Srdjan Blagojevic (Debreceni VSC)
2. Nebojsa Vignjevic (Újpest FC)
3. Dejan Stankovic (Ferencvárosi TC)

Legjobb magyar sportvezető
1. Hajnal Tamás (Ferencvárosi TC)
2. Csányi Sándor (MLSZ)
2. Tóth Ákos (Kecskeméti TE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában