újabb kvóta

2021.06.06. 10:26

Arlóy Zsófia indulási jogot szerzett a tokiói paralimpiára

Korábban a 2012-es bajnok Pálos Péter, valamint Csonka András, Major Endre és Szvitacs Alexa jutott ki Tokióba az asztaliteniszezők közül.

Arlóy Zsófia a kategóriájában a legjobbként végzett a para-asztaliteniszezők laskói selejtezőtornáján, ezzel indulási jogot szerzett a tokiói paralimpiára.

A hazai szövetség a beszámolójában emlékeztet rá, hogy a horvátországi volt az utolsó selejtező a tokiói esemény előtt, így a kvóta nélküliek közül, aki tehette, mind nevezett rá. Ez 153 férfi és 75 női játékost jelentett, és összesen 21 kvótát osztottak ki, minden kategóriában egyet. A férfiaknál tizenegy kategória volt, a nőknél az 1-es és 2-es összevonása miatt tíz.

Arlóy Zsófia a 8-as kategóriában négy másik versenyzővel körmérkőzésen döntött a tokiói indulási jogról. Sorrendben megverte holland, japán, majd lengyel ellenfelét is, így szombaton elég volt egy szettet nyernie az orosz Jelena Litvinyenko elleni ki-ki meccsen. Ez sikerült is, 3:2-re ugyan kikapott, de így is megszerezte a tokiói paralimpiai kvótát.

Korábban a 2012-es bajnok Pálos Péter, valamint Csonka András, Major Endre és Szvitacs Alexa jutott ki Tokióba az asztaliteniszezők közül.

Magyarországnak így jelenleg 32 kvótája van az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó paralimpiára: öt asztaliteniszben, négy atlétikában, kettő kerékpárban, hat kajak-kenuban, hét úszásban, hét kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában