Július 14–15.

2023.07.13. 11:36

Világrekord-kísérlettel és különleges programokkal érkezik a cirkuszok éjszakája

Hétvégén Balatonlellén gálaműsorral a Magyar Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban világrekord-kísérlettel és kardnyelővel a Richter Flórián Cirkusz, Budapesten pedig a Fővárosi Nagycirkusz a sztyeppék világának megidézésével készül a cirkuszok éjszakájára.

MW

Richter József Kossuth-díjas artista a Magyar Nemzeti Cirkusz előadásán, a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2018. július 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Balatonlellén a idei gálaműsor kibővített előadásával várja a közönséget az idei cirkuszok éjszakájára a Magyar Nemzeti Cirkusz július 14-én és 15-én. A kétnapos esemény zenés cirkuszi parádéval indul a lellei Cirkusz térről pénteken délelőtt, majd a 7-es főúton át egészen a Napfény Strandig rendőrségi és zenekari kísérettel vonulnak az artisták, akik a Balaton partján tartanak rövid ízelítőt a cirkuszi műsorukból – közölték a szervezők az MTI-vel.

A cirkuszok éjszakájára Szenzáció fehérben című kibővített műsorral készülnek, amelyben az artistaművészek talpig fehérben lépnek porondra, és a nézőket is arra biztatják, hogy fehér ruhában érkezzenek.

Az esti előadások előtt porondlátogatást és felvezető programokat tartanak, az extra kibővített műsort követően pedig lehetőség lesz az artistaművészekkel és a fellépőkkel személyesen is találkozni. Ezen az estén visszatér a porondra a szolnoki előadáson balesetet szenvedett brazil motoros, Alice is.

Zamárdiban szombaton világrekord-kísérlettel és kardnyelővel várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz. A család legfiatalabb tagja, a 17 éves Richter Angelina egy világrekord felállítására készül a Magyar Posta elnevezésű lovasakrobata műsorszámával, de látható lesz többek közt a Duo Triberti, a világ egyik leggyorsabb görkorcsolyás művészpárja Olaszországból, Lucky Hell kardnyelő, aki először lép fel Magyarországon, valamint Pintér Tibor és a Nemzeti Lovas színház társulata is.

A Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című előadásával készül a cirkuszok éjszakájára szombaton; a műsorban türkmén, üzbég, mongol, magyar és ukrán artistaművészek elevenítik fel kulturális gyökereiket a cirkuszművészet segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában