Bulvár-celeb

2022.11.30. 04:50

Pataky Attila elmondta, hogyan győzte le a rákot

Leírhatatlan a pillanat, amikor az orvos kénytelen közölni a beteggel: súlyos kór támadta meg a szervezetét. Pataky Attilával ez megtörtént. Most részletesen elmondja, mit élt át.

Forrás: LifeTv

A legtöbben csak akkor szánják rá magukat egy-egy szűrővizsgálatra, amikor már komoly tüneteket tapasztalnak magukon. Pedig a bajt megelőzni sokkal könnyebb, mint a kialakult betegséget orvosolni – írja a Ripost.

Félévente jár orvoshoz

Jól tudja ezt Pataky Attila is, aki évekkel ezelőtt sajnos a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a kivizsgálás akár életet is menthet.  

– Azt kell mondjam, eléggé bevállalós életet éltem. Félévenként megyek az orvos barátomhoz, aki Magyarország egyik legjobbja. Benéz, megnéz, átnéz, ha kell, akkor további vizsgálatokra küld, ennek köszönhetően a következő 15 év állítólag garantálva van

– kezdte a Borsnak az Edda énekese, és hozzátette, tudja, hogy a férfiak túlnyomó többsége nehezen veszi rá magát arra, hogy szűrővizsgálatra menjen. 

– Tudom, hogy a férfi társaim nagyon majréznak, ezért azt üzenem nekik, ha komolyan veszik a szerelmet és a szexuális életet, akkor is érdemes egy-két évenként elmenni egy urológiai vizsgálatra. A bajok megelőzhetőek, emellett a hosszan tartó örömteli párkapcsolatot is könnyebben garantálja… 

– fogalmazott sejtelmesen Attila.

„Az okot kell megszüntetni” 

Sajnos megesik, hogy a szűrővizsgálatok után rossz hírt kap a páciens. Ám ahogy Attila esete is jól mutatja, nagyon fontos, hogy amennyire csak lehet, pozitívan kell tekinteni a jövőbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek mélypontok.

– Megmondom őszintén, amikor beültem a kocsiba, és hála istennek, nem volt velem senki, akkor ki tudtam sírni magam. Ha az embernek ez lebeg a feje fölött, akkor nem is önmagát sajnálja, hanem azokat, akiket itt kell hagynia és esetleg még számítanak rá, de lehet, hogy menni kell. Miután hazaértem, elolvastam dr. Hamer – Orvostudomány a feje tetején című könyvét, és rájöttem, mi okozta a bajt, amit részben én indukáltam, majd elindultam a gyógyulás útján. Az okot kell megszüntetni, legyen az párkapcsolat, munkahely, csalódás vagy bármi

– javasolta Attila, akivel az orvosok közül egyre többen egyetértenek abban, hogy a betegségek nagy része lelki okokra vezethető vissza. Az egészséget a test-lélek-szellem hármasa adja, ezért nem elég csak a pszichével foglalkozni.

Úszik, fekvőtámaszozik 

– Én fatalista vagyok és ezerrel élem az életem, persze ettől függetlenül betartom azokat a láthatatlan, de fontos szabályokat, amik észszerűnek tűnnek. Tizenhárom éve nem iszom alkoholt, odafigyelek az étkezésre és sportolok. 

 

Ötvenhat éves koromig minden egyes nap futottam, mindegy, milyen cudar idő volt. Azóta pedig úszom és mindenféle gyakorlatokat végzek otthon, fekvőtámasz, hátizom, hasizom. Az utóbbi napokban két alkalommal is közel három órát énekeltem a színpadon, de ha holnap menni kellene, azzal sem lenne semmi baj. 

 

Megköszönném a jóistennek, amit megélhettem és kész – mondta nyugodt szívvel Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában