Katar 2022

2022.12.12. 11:22

Argentin–francia döntőt vár Pásztor József

Pásztor József nagy meglepetésnek tartja Brazília és Portugália kiesését a 22. katari labdarúgó világbajnokságon.

G. P.

Archív fotó: Bencsik Ádám

A Békéscsabai Előre egykori kilencszeres válogatott klasszisa, az 1994-es csabai bronzérmes együttes vezetőedzője azonban még ennél is nagyobb szenzációnak gondolja Marokkó elődöntőbe jutását.

– Nem hittem volna, hogy a brazilok és a portugálok már a negyeddöntőben búcsúznak. A spanyolok nyolcaddöntőbeli búcsúja azért nem akkora meglepetés, mert egy nagyon fiatal válogatottal álltak ki, két tizenévessel a középpályán. Érdekes a foci, hiszen senki egyetlen forintot nem adott volna azért, hogy afrikai csapat, nevezetesen Marokkó az éremért játszik majd. Nagyon stabilan védekeznek, és egy kapura lövéssel is meg tudják nyerni a mérkőzést.

Pásztor szerint a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzését Anglia és Franciaország vívta, nyílt meccset játszottak, és bármelyik csapat nyerhetett volna.

A csabai legendát természetesen megkérdeztük arról, hogy szerinte melyik két együttes vívja majd a finálét:

– Franciaország és Argentína. A franciák két egyforma válogatottat is ki tudnak állítani. A sérült Benzemát az a Olivier Giroud helyettesíti, aki rúgja a mérkőzéseket eldöntő gólokat. Én Messi miatt Argentínának szurkolok, szeretném ha a dél-amerikaiak nyernék meg a világbajnokságot – mondta Pásztor József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!