Dárdai Pál: lehetettlen megtippelni, hogy ki nyeri a világbajnokságot

A Hertha korábbi edzője, Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben elmondta, mit vár a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-vb-től.

Dárdai Pál

Fotó: NSO/Török Attila

A Hertha volt edzője és a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint jelenleg szinte lehetetlen megtippelni, melyik csapat nyeri a világbajnokságot.

– Érdemes megvárni az első két csoportkört, utána tisztább képet kaphatunk a csapatokról. Ma még beletrafálni sem könnyű abba, hogy egy hónap múlva ki emelheti a magasba a trófeát. Valami azt súgja, minden válogatottnak két ellenfele lesz:
az egyik az éppen vele szemben álló csapat, a másik az időjárás. Már csak a körülmények miatt is a két dél-amerikai topválogatottat, az argentint és a brazilt sorolnám az esélyesek közé. Argentína három éve nem kapott ki, ha még egy hónapig megőrzi a veretlenségét, világbajnok" - mondta az esélyekről Dárdai, majd kitért a német válogatottra is.

– Őket sosem szabad leírni! Régi igazság a német fociban: ha a Bayern München jó, akkor a válogatott is az. Márpedig a Bayern belelendült. Sokat várok Hansi Flick csapatától.Arra nem vennék mérget, hogy parádés futball jellemzi majd a németeket, ám arra már mernék egy kisebb összeget tenni, hogy az elődöntőig elküzdik magukat, s onnantól már bármire képesek. Főleg úgy, hogy nem szoktak elfáradni. Végig nyomnak, darálnak, mennek, mint a gépek - így nőttek fel" - mondta a Hertha legendája, aki múltja miatt természetesen a németeknek szurkol.

Dárdai szerint a 2018-ban döntőig jutó horvátokhoz hasonlóan ezúttal is lesz egy olyan válogatott, amely meglepetést okozhat, és azt gondolja a Bayern München fiatal sztárja lehet a torna felfedezettje.Mivel a németeket ismerem leginkább, maradnék náluk. Jamal Musialának minden képessége megvan ahhoz, hogy idővel a legjobbak közé emelkedjen, akár már Katarban villanthat" -mondta, majd hozzátette, szakértőként nem vállal szerepet, a vb elején a berlini lakásukban, a torna végéhez közeledve pedig a zamárdi házuk nappalijában fogja követni az eseményeket - írja az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!