Röplabda - galériával

2018.03.08. 11:18

Négyes döntő: ha azt játsszák, amit tudnak, nem lehet baj

Hosszú és munkás előkészületek után szombaton benépesül a békéscsabai városi sportcsarnok, amely jelentős eseménynek, a Volkswagen MEVZA Cup Final Four-nak ad otthont két napon keresztül.

G. P.

Az alapszakaszból a házigazda Linamar-Békéscsabai RSE, a cseh Olomouc, a szlovén Branik Maribor és a Mladost Zagreb száll harcba a kupáért, azért a trófeáért, melyet éppen a magyar csapat őriz, s szeretne további egy évre itthon tartani.

A négyes döntő közeledtével a békéscsabai játékosok is egyre nagyobb izgalommal várják a szombati, Mladost Zagreb elleni elődöntőt, közülük a centerek nyilatkoztak várakozásaikról.

– A címvédés az elsődleges és mindenki meg szeretné mutatni mindenkinek, hogy igenis képesek vagyunk erre – mondta Bodnár Dorottya, a Békéscsaba egyik centere. – Sokat segíthet, hogy itthon leszünk, és szeretném kérni a szurkolókat, hogy jöjjenek ki a meccseinkre és buzdítsanak az elődöntőn, illetve másnap is. Reményeink szerint a döntőben nagyon nagy hangulatban segíthetnek, hogy együtt nyerjük meg a mérkőzést. Biztos, hogy lesznek izgalmak, de bízom a csapatban, bízunk egymásban. Tiszta fejjel és nagy koncentrációval megyünk fel a pályára és ha azt fogjuk játszani, amit tudunk, akkor nem lehet baj.

A játékba hosszú sérülése után bekapcsolódó, egyre jobb formában játszó rutinos Nagy Eszter bizakodva tekintett a Final Four elé:

– Nagyon szeretem az ilyen helyzeteket, amikor nagyobb a nyomás, rengeteg a szurkoló, jó a hangulat, de én ezt mindig pozitívumként élem meg. Ha az ember ki tudja magából hozni a maximumot, akkor nem lehet gond. Egyébként is ilyenkor kell teljesíteni, ilyenkor kell megmutatni, hogy mi vagyunk a BRSE és ilyen szituációban is tudunk küzdeni és harcolni.

Az ellenfél is úgy jön, sikerre éhesen, nyerni akar – mondjuk szombaton a Zágráb is – , de mi itthon vagyunk, ez a mi csarnokunk, amit ki kell használni. A szurkolók miatt is óriási előnyben leszünk, ami hatalmasat fog dobni a csapaton. A szezon nagyjából arról szól, hogy meccs hátán meccs van, vagyis hozzá is vagyunk szokva a sűrű programhoz, a húzós találkozókhoz, így ez a nagy terhelés, a két nap, két mérkőzés, nem jelenthet nagy kihívást.

A center sérülésével kapcsolatban elmondta, hogy most már teljesen rendben van.

– A gondot az jelentette, hogy a tavalyi hosszú terhelés után az izmaim nem tudtak megpihenni, azok befeszültek, mindez derékfájdalmat okozott, ami miatt nem tudtam rendesen mozogni, és majdnem három hónapot ki kellett hagynom. Itthon nehezen találtunk olyan gyúrót, masszőrt, aki ezen segíteni tudott volna, de most már teljesen rendben vagyok.

Dobi Edina csapatkapitány megjegyezte, hogy vele együtt tavaly még sokan nem játszottak Békéscsabán, de mindenki felvette a BRSE mentalitását.

– Amikor megtudtuk, hogy mi lehetünk az esemény házigazdái, nagyon boldogok voltunk. Meg akarjuk mutatni, hogy a címet meg tudjuk védeni a Közép-­európai Ligában – ígérte a Békéscsabai RSE csapatkapitánya.

Dobi Edináék meg akarják mutatni, hogy ők a legjobbak. Fotó: Imre György

Nézze meg a négyes döntőn szereplő csapatok kereteit!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!