kézilabda

2018.09.17. 15:38

Megyei rangadókkal rajtolt el az NB II.-es bajnokság

Mutatjuk a Békés megyei kézilabda NB II-es bajnokság eredményeit.

Gajdács Pál

Köröstarcsai KSK–Kondorosi KK 22–17 (12–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőberény, 120 néző. Vezette: Aczél, Paulovics.

Köröstarcsa: Kiss N. – LŐRINCZI 4, Borbély 2, Varsandán 2, POLGÁR T. 4, Molnár K. 3, Kopcsák 2. Csere: Roncsek (kapus), KÁNYA 4, Mészáros Á. 1, Puskás, Schupkégel, Molnár B., Fekete G., BÁNFI. Edző: Molnár Zoltán.

Kondoros: PANKOTAI – Istenes 1, Tóth, Raffai 5 (4), Kasnyik V., Kósa 2, Ravasz 4. Csere: Sztrehovszki 1, Krajcsovicz, Nagy J. 1, Kasnyik T, Bagyin, Simon 3. Játékos-edző: Nagy József.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 6/4.

Prognosztizálható volt a nagy csata az előző évi 6. helyezett és az NB II-be visszasorolt, megerősödő tarcsai csapat között. A mérkőzés elejét kapkodás jellemezte, főleg a hazaiak részéről. Számos ziccer kimaradt, ezért a vendégek lépéselőnybe tudtak kerülni (16. p.: 6–8). Molnár Zoltán időkérése után bekeményített mindkét oldal. Parázzsá vált a hangulat, és közben átmenetileg fordított a Köröstarcsa (23. p.: 10–9), az összeszokottabb látogatók azonban a félidő végére visszavették a vezetést. Szünet után a szorosabb védekezésre váltó hazai csapat feljavuló kapusteljesítménnyel, fokozatosan növelte előnyét, és a félidő közepén már 19-15-re is vezetett. Az utolsó negyedóra hatalmas küzdelmet hozott, kevés szépséggel, mindössze 4 gól született. Az átalakuló hazai együttes rendkívül értékes két ponttal indította az idényt, egy igen jó képességű ellenféllel szemben.

Újkígyós FISE–Békéscsabai BDSK 29–35 (16–15)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Újkígyós, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Mazzag.

Újkígyós: RÁKÓCZI – Balogh L. 1, Skaliczki N. 2, ZUBOR 7, Vajna 1, LIPTÁK 7 (1), Harangozó V. 6. Csere: ECKER ZS., Ecker G. (kapus), Tóth B. 3, BÁNSZKI 2, Csatlós, Szőke, Biri, Ecker G., Tóth A. Edző: Dézsi Róbert.

Békéscsaba: Vlcskó B. – dr. Sári 4, OSGYÁN 9 (1), Tokaji 1, VLCSKÓ K. 7 (1), Petrovszki A. 2 (1), Farkas B. 3. Csere: Csörgő, Mézes (kapusok), Papp L., Morva 1, FEKETE L. 7, Felczán 1, Kovács B., Feledi. Edző: Labos Tibor.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 7/3.

Az újonc hazai együttes nagy lendülettel és hatalmas akarással kezdte a mérkőzést. Vezetett is az első 10 percben, azt követően feljött a vendégcsapat és a szünetig fej-fej mellett haladt a két csapat. A nézők sok gólt láthattak mindkét oldalon, köszönhetően annak, hogy a játékosok nagyobb hangsúlyt fektettek a támadások eredményes befejezésére. Szünet után hazai oldalon kiütközött a felkészítést megnehezítő teremfelújítás. Mindez az 50. perc táján jelentkező fáradtságban csúcsosodott ki, amikor leblokkoltak a kígyósiak, a frissebb csabaiak pedig eldöntötték a meccs végkimenetelét. A hazai együttes játéka a mérkőzés túlnyomó részében elfogadható volt, ami biztató lehet a jövőre nézve.

Békéscsabai DKSE–Túrkevei VSE 26–19 (13–11)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 150 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Békéscsaba: SZTANCSIK – KÉRI 4, CSUZI 4 (1), Kocsárdi, Karács 3, Murányi 5, Kovács Á. 3. Csere: Mezei (kapus), Benkő, Gábor, Kepenyes, MOLNÁR G. 5 (4), Szudár 2, MASA, Csonki, Kocsor. Edző: Vólent János. A Túrkeve legjobb góldobói: Farkas N. 4, Keresztes 4, Kóródi 3.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 7/2.

Az első félidőben a hazai fiataloknak nem igazán ízlett a Túrkeve verekedős stílusa. A vendégek időnként túlságosan is durva „eszközökkel” próbálták tartani a lépést, ami a szünetig össze is jött nekik. A fordulás után egyre inkább fáradni látszott a Túrkeve, a hazaiak viszont védekezésben és támadásban is alaposan feljavultak, így végül magabiztosan hozták a kötelező győzelmet.

Gyomaendrődi NKSE–Felföldi ISE Újkígyós 30–31 (18–16)

Női. Gyomaendrőd, 150 néző. V.: Molnár J., Szenteszki. Gyomaendrőd: Botos – Dinya 2, Gyuricza 2, Farkasinszki Z. 8 (6), Fekécs 2, Szűcs B. 6, Farkasinszki M. 4. Cs.: Labát (kapus), Baráth K. 4 (1), Gellai 2, Kereki, Kövesi, Urbán. Edző: Lakatos Tibor. Újkígyós: Markó – Márton R., LAURINYECZ 9 (2), Márton B. 2, Rákóczi 1, BAKONYI 8 (2), Vozár 2. Cs.: Domokos R. (kapus), Leszkó 2, Csomor 2, Szőllősi D. 5 (2). Edző: Laurinyeczné Buday Veronika.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 10/7, ill. 6/6. Idény eleji formában játszott mindkét alakulat.

Felváltva vezettek a csapatok, de a második félidő derekán elhúzott öt góllal a nagyon akaró és küzdő Kígyós és innen csak felzárkózni tudott a Gyomaendrőd.

K. Szeged SE–EUbility-Békéscsabai Előre NKSE U21 39–35 (20–16)

Női. Szeged, 40 néző. V.: Herceg, Piller. Békéscsaba: Csizmadia 1 – Kukely K. 3, Dombi K. 7, Török F. 4, Baranka 1, Ekker 8, Török Cs. 3 (1). Cs.: Márk (kapus), Marik 1, Tokaji 1, Vozár 1, Vámos 1, Kukely A. 4. Edző: Szabó Károly. A K. Szeged SE legjobb dobói: Szűcs 15, Csáki 10.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/7, ill. 1/1.

A tavaly még NB I B-s szegediek otthonában nagy lendülettel kezdett mindkét csapat. A hazaiak vették magukhoz a kezdeményezést, el is mentek a 20. percben 6–3-ra. A csabaiak a szünetig egy-két gólra tudták őket csak megközelíteni. A 2. félidőben inkább a támadásokról szólt a játék, szép akciókat vezettek a lila-fehérek is. A védekezés hagyott kívánnivalót maga után, a hétvégi serdülő és ifi mérkőzés nyomai meglátszódtak. A folytatásban sem tudott három gólnál jobban felzárkózni a Csaba, amely azonban nem vallott szégyent és jobb összpontosítással akár pontot is szerezhetett volna.

Szarvasi NKK–Makói KC 37–16 (18–7)

Női. Szarvas, 70 néző. V.: Fehér Viktória, Répás Georgina. Szarvas: Kasik – Kovács B. 8 (1) Milyó 3, Óvári 6, Domokos 6 (1), Kiszel 3, Bagi 1. Cs.: Jani, Juhos (kapusok), Ábrahám 3, Olasz 1, Molnár M. 2, Tasgyik 2, Molnár V. 2, Trnyik, Majoros. Edző: Száva Flórián. A Makó legjobb dobója: Kiefer 5.

Kiállítások: 14, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.

Megfiatalított csapattal vágott neki a 2018–19-es bajnokságnak a Szarvasi NKK. Az első támadásból hazai gól született. Hat perc után már látható volt, hogy a vendégek hadilábon állnak a góllövéssel. A makóiak igyekeztek sok adogatással lassítani a játékot. A passzív vendégektől megszerzett labdákat a vendéglátók igyekeztek gólra váltani, és a 24. percben már tíz volt közte (14–4). Jelentős előnnyel tértek szünetre a Körös-partiak. A pihenő után sem változott a játék képe. A szerény képességű makóiak továbbra sem tanúsítottak nagy ellenállást. Száva edző a második félidőben mindenkit a pályára küldött. A nyitányon a fiatal szarvasi gárda ilyen arányban is megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot.

Gyulasport NKFT.–Bácsalmási PVSE 37–27 (20–18)

Női. Gyula, 110 néző. V.: Kiss J., Polgár A. Gyula: Borsós – dr. Bányainé 5, Csapó-Kovács H. 6 (2), Pap Zs. 1, Lukoviczki 5 (1), Radnóti 2, Buzási 7. Cs.: Antal X. (kapus), Balázs, Rácz 1, Domokos, Semjéni 4, Szabó L. 4, Antal N., Gyepes, Csiffáry 1, Boruzs 1. Edző: Barna Károly. A Bácsalmás dobója: Rothplfug Sanela 14 (4).

Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 6/4.

Az első félidőben álmos, tapogatózó játék folyt a hazaiak részéről. Meglepte őket az újonc harcos játék felfogása, aki a szünetig végig méltó partnerei voltak a hazaiaknak. A második félidő 9. percéig a hazaiak egy 8–1-es szériát produkálva megmutatták, hogy ki az úr a

házban. Érvényesült a nagyobb rutinjuk, gyors, ötletes játékukkal állva hagyták ellenfelüket. Védekezésük felkeményedett, végül ilyen arányban is megérdemelten tartották otthon a két pontot.

PC Trade Szeged KKSE U22–Csorvási SK 25–31 (8–12)

Női. Szeged, 50 néző. V.: Hovány, Ubornyák. Csorvás: MIKE – SAJBEN 6, Baráth Zs., Biró 2, Réti 4, GAJDÁCS L. 3, POPOL G. Cs.: Zsiga, Gajdács N. (kapusok), KURUCZ 8 (2), Mitykó 4, Gömöri, Lévai, Baráth B. 3, Ivanics 1, Petrovszki. Edző: Baráth Lajos. A Szeged KKSE legjobb dobója: Forrás 6.

Kiállítások: 6, ill. 18 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

A 16. és a 23. perc között 5–0-s szériát produkált a Csorvás, amely biztos vezetéssel zárta az 1. félidőt. Szünet után is domináltak – volt, hogy már hét góllal is vezettek – a vendégek még úgy is, hogy tekintélyes időt voltak kénytelenek emberhátrányban játszani. Győzelmük jogosságához nem férhetett kétség a fiatal szegedi csapat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!