átadás

2018.04.05. 19:52

Finn szaunával is szolgálják a vendégigényeket Békésen

Átadták a Békési Fürdőért Közhasznú Közalapítvány által finanszírozott finn szaunát csütörtökön délután a helyi gyógyfürdőben.

Papp Gábor

Dr. Csiby Miklós, a szervezet elnöke köszöntőjében a békésiek és a településről elszármazottak összefogását emelte ki, amely nagyban segíti a munkájukat. Az alapítvány az elmúlt évek során egyebek mellett részt vállalt a kültéri termálmedence létrejöttében, a gyógyfürdő épületében gőzkabint építtetett, majd támogatta a gőzgenerátor felújítását. A gyógyászati épületben létesített finn szauna kivitelezésére pedig 2 millió 691 millió forintot fordított az alapítvány.

A közalapítvány nevében dr. Csiby Miklós további üzemeltetésre ajándékozás címén átadta a szaunát az önkormányzatnak. Izsó Gábor polgármester a társadalmi összefogás jelentőségére hívta a figyelmet, illetve kiemelte, hogy a Békési Gyógyfürdőben és Uszodában már két szauna és egy gőzkabin is szolgálja a vendégigényeket.

Fotók: K. Z.

Erdélyi Imola, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója elmondta, pénteken már üzembe is helyezik a finn szaunát, ami a gőzkabinnal párhuzamosan szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!