Sport

2015.11.29. 17:36

Röplabda: Ellenállhatatlan Békéscsaba

Maroknyi, de annál hangosabb újpesti szurkolótábor igyekezett felvenni a versenyt a túloldalon megszokott helyét elfoglaló hazai drukkerhaddal, így remek hangulatban zajlott a rangadó.

BEOL

Linamar-Békéscsabai RSE—Újpesti TE 3:0 (22, 12, 15)
Röplabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Éva, Adler. Békéscsaba: CLEMENT 10, Tálas 5, MATICS 13, BODNÁR 9, SOÓS N. 12, SZAKMÁRY 11. Cs.: MOLCSÁNYI (liberó), Fábián, Nagy V., Ilyés 1, Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. UTE: Cseszljar, IRICSANYIN 7, Headen 4, Lakatos, Lutter E. 6, Leidgeb 3. Cs.: Kötél D. (liberó), HORVÁTH P. 5, Ancsin. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.
Az eredmény alakulása. 1. szett: 2:2, 4:2, 7:8, 11:15, 15:15, 17:16, 17:19, 21:19. 2. szett: 7:1, 8:4, 13:6, 18:8, 23:10. 3. szett: 3:1, 6:2, 8:5, 16:5, 22:9, 24:15, 4. szett:

Már az első labdamenetekből kitűnt, hogy messze nem lesz olyan egyszerű a bajnok feladata, mint a legutóbbi ellenfelekkel szemben. Bár a békéscsabaiak lódultak meg, a csíkos mezes lila-fehérek szorosan tapadtak rájuk.

A folytatásban egyre többször belehibázott a BRSE, a határozottan röplabdázó, jól sáncoló újpestiek pedig csavartak egyet az eredményen, 7:8-nál Szasa Nedeljkovics ki is kérte az idejét, pár perccel később pedig ismét így tett. Az újpestieknek jó volt a nyitásfogadásuk és a sáncmunkájuk is, a csabaiaknál pedig előfordult egy-egy rossz nyitás és a hálóban elhalt ütés.

A szett derekán már négy ponttal vezetett az UTE, de egy 4:0-s csabai rohammal ott tartottunk, ahol a kezdésnél. Felváltva vezettek a csapatok, 20:19-nél a nemrég még Békéscsabán ténykedő Milodanovics Andrea is kikérte második idejét. Nagyszerű meccset vívott egymással a két társulat. A mindig rendkívüli fontossággal bíró első játszmát végül Soós zárta le, 1:0, a BRSE javára.

A második etap a hazaiak számára kezdődött jobban, Soósék iparszerűen gyártották a pontokat, 7:1-nél az újpesti edzőnő már idegesen toporgott a technikai zónában. Ha az eredmény alakulását nézzük simábban alakult a mérkőzés, de a labdameneteken belül nagyon is meg kellett küzdenie a csabai lányoknak minden egyes pontért.

Matics és Szakmáry, de Soós is ponterősnek bizonyult. Jelentős hátrányuk tudatában mintha bele is törődtek volna a lilák abba, hogy a második szett is elúszik. Tulajdonképpen fel is adták, így már 2:0 a Békéscsaba javára.

A mérkőzés harmadik szakaszának forgatókönyve alig különbözött valamit a másodiktól, talán csak annyiban, hogy a vendégek megpróbáltak kicsit felpörögni. Megtörni azonban nem tudták a békéscsabaiak lendületét, akiknél szinte mindenki kivétel nélkül dicsérhető volt. Szakmáryék mellé Clement is felzárkózott, aki szemfüles pontjai mellett még jól is védekezett, Molcsányi a parkettát is felszedte, ha kellett, Bodnár pedig szinte hibátlanul végezte el a nyitásokat. Az újpestieken már nem igazán tudtak újítani.

Azért az meglepetést, hogy egyetlen árva játszmát sem tudtak nyerni, az meg még inkább, hogy csak az elsőben voltak komolyabb partnerei vendéglátóiknak. Mindez mindenképpen a fantasztikus formának örvendő békéscsabai lányokat dicséri, akik továbbra is őrzik veretlenségüket. Kicsit elhúzták a végét, de a sokadik meccslabdát végül Matics beütötte, pontot téve az egy óra húsz perces játék végére.

Szasa Nedeljkovics: — Döntőnek bizonyult, hogy az első játszmát megnyertük. A másodikban és harmadikban pontosan olyan játékot nyújtottunk, mint amit előzetesen elképzeltünk. Ponterősen játszottunk, jól nyitottunk és mezőnyöztünk.

Pihenésre nincs idő, hétfőn újra benépesülhet a békéscsabai városi sportcsarnok, este 18 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját rendezik Békéscsabán.

Gajdács Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!