Sport

2014.10.04. 18:02

Az orosháziak nyerték a megyei rangadót

A megyei rangadón az első félidőben küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe.

BEOL

Orosháza FC—Várfürdő-Gyulai Termál FC 4—0 (0—0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Orosháza, Mátrai Sándor Stadion, 300 néző. V.: Gyarmati II. T. Orosháza: Bordás D. — Szűcs D., Tóth I., Makra, Medvegy — Styecz, Bozsóki, Fülöp (Végh), Szélpál — Juhász N. (Ferenczi), Huszár. Edző: Kvasznovszky József. Gyula: Harman — Kovács T., Vincze, Wéber, Kristóf — Barna, Bálint (Bagyinszki), Nagy G. — Okos (Péchy), Bondár (Bozó), Sipos. Edző: Szekeres Lajos.

A 13. percben Huszár, míg a másik oldalon a 29. percben Nagy G. veszélyeztetett. Fordulás után lendületesebben kezdett az Orosháza, több formás támadást vezetett. Az 55. percben emberhátrányba került az OFC, miután Huszár megkapta második sárga lapját. A Gyula átvette az irányítást, mégis a 60. percben váratlanul szerzett gólt a hazai együttes.

A frissen beállt Végh indította a jobb összekötő helyén felfutó Juhászt, aki pontosan adta középre a labdát, a hosszú oldalon érkező Styecz pedig 5 m-ről belsőzte a hálóba a pettyest, 1—0. A 78. percben a nagy kedvvel játszó Végh növelte az előnyt, éles szögből lőtt kapura, a labda Harmant is érintve került a hálóba, 2—0. A 83. percben Végh lövése a 16-oson belül egy védő kezéhez ért, amiért 11-est ítélt a játékvezető. A büntetőt Végh biztosan értékesíette, 3—0. Ezzel még nem volt vége a Végh-show-nak: az aprótermetű középpályás a 90. percben szögletből tekert érintés nélkül a kapuba, 4—0.

Kiegyenlített első félidő után Huszár kiállításáig szünet után is nyugodt mederben folyt a mérkőzés. Mindez felpaprikázta a hazai csapatot, amely tíz emberrel is fölénybe került, és egy jó egyéni teljesítménnyel nagyarányú győzelmet aratott. G.: Styecz a 60., Végh a 78., (11-esből) a 83., a 90. percben. Kiállítva: Huszár (55.). Jó: Végh (a mezőny legjobbja), Makra, Styecz, Bozsóki, ill. Nagy G., Bálint, Barna.

Kvasznovszky József: — Tíz emberrel is kapujához szegeztük a vendégcsapatot és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk.
Szekeres Lajos: — Az első félidő játéka alapján nem ez volt a várható eredmény. Úgy érzem, hogy a játékvezető olyan hibákat vétett, ami döntően befolyásolta a találkozó végkimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!