Sport

2014.10.26. 17:28

Az elitkörbe jutottak Belvonék

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott vasárnap 2—1-re kikapott Horvátországtól. Az együttes a második lett a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán.

BEOL

Mivel a békéscsabai Belvon Attila által irányított együttes korábban Izraelt és Kazahsztán is legyőzte, így biztossá vált, hogy az U17-es válogatott ott lesz az elitkörben. Vasárnap a csoportelsőség volt a tét, a mérkőzésen pedig a horvátok szereztek vezetést, azonban még a szünet előtt egyenlítettünk Tömösvári Bálint révén. A második félidőben a horvátok belőtték a győztes gólt. A magyar válogatott a második helyen zárta a hazai rendezésű selejtezőtornát.

— Kiegyenlített meccset játszottunk a horvátokkal, szégyenkezni valónk nincs a teljesítményünk miatt. A meccs egyes periódusaiban az ellenfél fölé nőttünk, jó helyen szereztünk labdákat, ziccereket alakítottunk ki. Ez a csapatunk igazi arca, megvoltak a labdajáratások, az oldalforgatások, amelyekből jól tudtunk építkezni, megbontani az ellenfél védelmét. A támadójátékunk kapcsán van hiányérzetem, az ellenfél kapuja előtt hatékonyabban kellett volna futballozunk. Játékban viszont bizonyítottuk, hogy nem véletlenül jutottunk tovább a csoportból — értékelte a mérkőzést Belvon Attila a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!