Sport

2014.07.03. 11:37

Ismerje meg az Előre NKSE új keretét!

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a napokban tíz fiatal sportolójával kötött hosszabb távú hivatásos szerződést, így kialakult a lila-fehérek húszfős kerete, amely jövő kedden 15 órakor elkezdi a felkészülést a szeptember 3-án induló bajnoki idényre.

BEOL

Az Előre NKSE profi szerződést kötött a felnőtt csapatban már bajnoki találkozón is bemutatkozó Diószegi Nikolettel, Kovács Anettel, Török Gabriellával, valamint a junior együttesből felkerülő Kölcze Gabriellával, Bottó Rózsával, Mézes Laurával, Gidai Eszterrel, Tóth Katával, Mihálffy Adriennel és Borbély Mártával – tájékoztatta lapunkat az egyesület.

A fiatalok mindannyian tagjai voltak az elmúlt idényben bajnoki címet szerzett junior együttesnek. A lila-fehér csapat a beálló Sári Barbara személyében egy új játékost szerződtetett a 2014/2015-ös szezonra, a többi távozó pótlását a junior korosztályból oldotta meg.

Az Előre NKSE a jövőben még nagyobb szerepet kíván biztosítani a saját utánpótlásából érkező játékosainak, ennek első lépése volt a 10 új megállapodás megkötése.

Az Előre NKSE kerete a 2014/2015-ös bajnoki idényre a következő lesz:

Sipeki Flóra, Terenyi Bianka, Kölcze Gabriella (kapusok)
Diószegi Nikolett, Kovács Anett (jobbszélsők)
Olha Nikolayenko, Tóth Sára, Mézes Laura (jobbátlövők)
Szögi Tímea, Borbély Márta, Gidai Eszter (irányítók)
Szabó Valéria, Sári Barbara, Tóth Kata Anna (beállók)
Glusica Leposava, Walfisch Mercédesz, Mihálffy Adrienn (balátlövők)
Gávai Szonja, Török Gabriella, Bottó Rózsa (balszélsők)

A lila-fehérek 20-as keretében 10 saját nevelésű játékos található, a saját utánpótlásból felkerültek száma pedig 13, ami országosan is egyedülállónak mondható – fogalmaz közleményében a klub vezetése. Hozzáteszik, a következő években is kiemelt jelentőségű lesz az értékek megőrzése, valamint az eredményesség mellett a saját utánpótlás-nevelő munka erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!