Sport

2013.10.02. 10:35

Országos bajnok lett a csabai harcoslány

Sélley Anna Esztergomban szerezte meg a címet és ezzel együtt a világbajnokságon való szereplés jogát is.

BEOL

Esztergomban rendezték meg a Magyar kick-boksz Szakszövetség 2013. évi felnőtt light-contact országos bajnokságának döntőjét, amelyre az egyes súlycsoportok legjobbjait hívták meg a ranglista alapján. A bajnoki döntő tétje nem csak az ez évi országos bajnoki cím, hanem a decemberi, a törökországi Antalyában megrendezésre kerülő light-contact világbajnokság indulási jogának megszerzése volt.


Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE) tavaly a felnőtt válogatott nehézsúlyú tagjaként ezüstérmet szerzett az ankarai Európa-bajnokságon, így érthető, hogy Boros Petrával vívott döntőjükön esélyesnek számított. Nos, az esélyeknek megfelelt, magabiztosan hozta a mérkőzést, végig vezetve mind a három pontozó bírónál nyert. Igaz, hogy a második menet közepén jelentkezett egy kis holtpont, de később visszavette a kezdeményezést, a tatamin végig az ő akarata érvényesült.

Így megszerezte az országos bajnoki címet. Sélley  Anna edzéseinek túlnyomó részét Budapesten, Zrínyi Miklós mesteredző irányításával végzi, hiszen felsőfokú tanulmányait nappali tagozaton folytatja. A világbajnokságra a közvetlen felkészülés novemberben történik majd, a válogatott edzőtáborában.


Eredmények. Kick-box light-contact országos bajnokság. +70 kg: Országos bajnok: Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE, edző: Zrínyi Miklós, Gregor László). 2. Boros Petra (Bp. LajoSport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!