Sport

2013.06.27. 11:54

Az előrések az utolsó körben buktak el az NB I-ért

Míg a legtöbb csapat már pihenőre vonult, az U19-es II. osztályú labdarúgó-bajnokság Dél-keleti csoportjának bajnoka, a Békéscsaba Előre U19 még javában csatázott az NB I-be jutásért.

Gajdács Pál

Szenti Zoltán tanítványai 61 ponttal, 105 rúgott és 10 kapott góllal megnyerte a II. osztályú bajnokságot, majd a rájátszásban a Mezőkövesd és a Hajdúböszörményt is kiverve a Paks ellen kapott ki.


— A célunk a minél jobb szereplés volt és az, hogy minél több gyereket neveljünk ki a felnőtt NB II-es csapatnak — mondta Szenti Zoltán, a fiatalok edzője. — Az 1995-ösök kifejezetten ügyesek, a harminchét gólt szerző Viczián Ádámot, a két belső védő Zsilinszki Mátét és Barna Dávidot, valamint a kapus Nagy Bálintot külön is ki lehet emelni. A legfontosabbnak azt tartottam, hogy a védekezés és a támadójáték csapatszinten működjön. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy ha valaki kiesett az alapcsapatból, nehezen tudtam hasonló képességű játékossal pótolni.


Szenti Zoltán szerint jó bajnokságot zártak, a rangadókat a Gyula, a Békéscsaba UFC ellen megnyerték és a gyulai Grosics Akadémiától is elvettek négy pontot.


— A rájátszásban nem ismertük az ellenfeleinket, nekünk a Nyugati csoport legjobbjaival ellentétben három fordulót is kellett játszanunk a feljutásért. Sajnos át kellett szervezni a csapatot, mert a Komróczki Endrével együtt a Békéscsaba UFC-nál kevesebb szerepet kapó, de hozzánk remekül beilleszkedő Kanyári Zoltán, valamint Tárnok László is kiesett tanulmányok, sérülések miatt. A bajnokság nagyon hosszúnak tűnt. Mivel nyolcvan százalékos volt az edzéslátogatottság, fizikálisan bírták a srácok, de mentálisan elfáradtak.

A szakember a csapat további sorsáról elmondta, hogy a garnitúra ősztől az NB II-es U21-es bajnokságban szerepel majd, távozók azért lehetnek csak, mert néhányan főiskolán, egyetemen folytathatják. A közelgő Előre—UFC fúzióval kapcsolatban megtudtuk, minden UFC-től érkező játékost előítélet nélkül, örömmel fogadnak az Előrénél.

— Szeretnék köszönetet mondani az iskoláknak, azok igazgatóinak, tanárainak, hogy segítettek bennünket abban, hogy a gyerekek mindig ott lehessenek az edzéseken, mérkőzéseken — fejezte ki háláját Szenti Zoltán.

Ezek is érdekelhetik