Sport

2012.12.07. 14:42

Musztafa Imre és Szabó Ágnes az élen

A Magyar Erőemelő Szövetség elkészítette a 2012. év legjobbjainak nemzetközi eredményességi táblázatát.

BEOL

A fekvenyomó szakágban a nőknél Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője végzett az élen 45 ponttal, aki idén világbajnoki ezüstérmet és Európa-bajnoki bronzérmet nyert. A gyulai Tibori Nóra (Attila Fitness SE) 10,44 ponttal a nyolcadik helyen végzett. Berke Lóránd (Marvel Team SE, Vésztő) 7,50 ponttal a tizedik lett. Imre Daniella (Orosházi Toldi SE) 3,30 ponttal a tizenharmadik helyen végzett. A csapatok versenyében az Orosházi Toldi SE 51,96 ponttal a második helyet szerezte meg, a vésztői Marvel Team SE 7,50 ponttal a nyolcadik lett.  

Az erőemelő szakágban a nőknél Szabó Ágnes lett az első 20 ponttal, aki a világbajnokságon +84 kg-ban a negyedik helyet szerezte meg, ezzel kvalifikálta magát a 2013-as világjátékokra. A szintén orosházi Imre Daniella 5,94 ponttal végzett a második helyen, míg Haklik Dorottya (Orosházi Toldi SE) 3,30 ponttal a harmadik.  

A 2012. évi nemzetközi eredmények alapján ebben az évben a legeredményesebb edző címet Musztafa Imre (Orosházi Toldi SE) nyerte el, a vésztői Berke Lóránd a nyolcadik helyen végzett.

Musztafa Imrétől megtudtuk, nagyon örülnek annak, hogy Szabó Ágnes részt vehet a nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseményén a világjátékokon, amelyet 2013 nyarán a kolumbiai Caliban rendeznek. Még egy jó hírről számolt be a Toldi SE vezetőedzője, eszerint 2015 tavaszán Orosháza ad otthont az ifjúsági és junior erőemelő Európa-bajnokságnak. 

Az orosháziak szombaton és vasárnap 10 órától a Táncsics gimnáziumban rendezik az ifjúsági, junior és masters erőemelő magyar bajnokságot, amelyre száznál több versenyzőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!