Sport

2012.05.25. 13:31

Megmérkőzik a szurkolókkal a serdülő aranycsapat

Jövő héten előmérkőzést játszik az 1984—1985-ös serdülő aranycsapat válogatottja az Előre szurkolók csapatával a Békéscsaba—Cegléd NB II-es bajnoki találkozó előtt.

V. L.

Békéscsabán, az Előre Centenáriumi Klub Cathy''s Bár és Kávézóban pénteken sajtótájékoztatót tartottak. Ferencz Rezső, az Előre Centenáriumi Bizottság (ECB) tagja kiemelte magánkezdeményezésre jön létre a június 2-ai barátságos mérkőzés.

Frankó Attila elmondta, június 2-án, szombaton 16 órakor a Kórház utcai stadionban előmérkőzést játszik az 1984—1985-ös serdülő aranycsapat válogatottja az Előre szurkolók csapatával a Békéscsaba—Cegléd NB II-es bajnoki találkozó előtt. A mérkőzés célja, hogy a Békéscsabai Előre száz éves jubileumi évében felidézzék az 1984-es országos bajnokságot és népköztársasági kupát nyert serdülő labdarúgó együttes sikerét, továbbá az 1985-ös országos bajnokságot nyert serdülő csapatot bemutassák a közvéleménynek.

A lila-fehér klub történetének két legsikeresebb utánpótlás együttese több NB I-es labdarúgót (Bánfi János, Belvon Attila, Kanál Zoltán, Kasik Zsolt, Marik László, Miklya Zoltán) adott. Bánfi János eljutott a magyar válogatottba, amelynek csapatkapitánya is volt, és huszonöt alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Mindkét sikeresen szereplő együttes edzője, Szombati György volt, Such Sándor technikai vezetőként dolgozott a csapat mellett.

Belvon Attila arról szólt, hogy nemcsak játszottak a lila-fehérek utánpótláscsapatában, hanem gyakran elmentek szurkolni is a nagyoknak, együtt Frankó Attilával, aki szintén a serdülő aranycsapat tagja volt. A továbbiakban elmondta, hogy három évvel ezelőtt már megmérkőztek a szurkolók válogatottjával, és akkor 5—3-ra nyertek, így most a drukkerekek visszavághatnak a 2x30 perces találkozón.
Kovács Krisztián az Előre szurkolók válogatottjának egyik vezetője elmondta, igen vegyes korösszetételű csapatot szerepeltetnek majd, hiszen lesz 17 éves, és lesz ötven éves játékosuk is. 

Szigeti Csaba, az ECB titkára arra kérte a jelenlévő szurkolói válogatott képviselőit, hogy vegyenek részt az augusztusra tervezett 100 órás focimérkőzésen, amelyen sörsátorral és zenekarral várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!