Sport

2009.06.26. 14:52

Kajak-kenu: Dombvári készülhet a moszkvai világbajnokságra

A szarvasi kajak-kenus Dombvári Bence közel két hónapig nem vett lapátot a kezébe, mivel meglehetősen makacs vírusos fertőzést kapott. Nyerges Attila tanítványa néhány hete állt újra edzésbe, és a hétvégi szegedi ifjúsági válogatón már megközelítette régi formáját.

G. P.

— Egyesben ötszáz méteren megnyerte a versenyt, és most már csak az a kérdés, hogy a moszkvai világbajnokságon egyes vagy négyes hajóban indul. Erről szétlövéssel döntenek közte és a bakói Dudás Miklós között. Ezer méteren még négyes hajóban van esélye a világbajnoki indulásra — mondta Nyerges Attila.

A szintén szarvasi Fazekas Nándor a poznani Európa-bajnoki részvételért hajt. Ha a jövő heti szétlövésben jól szerepel, Lengyelországban négyes hajóban jut szóhoz.

Békés megyei eredmények: Fiúk. Ifjúságiak. K-1, 500 m: 1. Dombvári Bence, 8. Fazekas N. (mindkettő Szarvas). K-2, 500 m: 9. Kiss Cs., Nyemcsok (Gyomaendrőd, Szarvas). K-1, 1000 m: 6. Kiss Cs., 9. Fazekas N. K-2, 1000 m: 7. Kiss Cs., Nyemcsok, 8. Gacsai, Gellai T. (Tata, Gyomaendrőd), 9. Dombvári, Kiss T. (Szarvas, Szeged). Leányok. Ifjúságiak. K-2, 500 m: 5. Bodonyi D., Terék (Békésszentandrás, Mezőgép). K-2, 1000 m: 4. Bodonyi D., Terék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!