Imre Melitta

2019.11.25. 10:18

A fesztiválok veszélyei

A fesztiválokról mindenkinek a nyár, a buli és zene jut eszébe. A veszélyeire viszont sokan nem gondolnak, pedig rengeteg rossz vagy kellemetlen dolog tud történni egy ilyen rendezvényen.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

A tinédzserek körében eléggé elterjedt a „menjünk fesztiválra dolog”, amivel semmi baj sincs addig, amíg megfelelően viselkednek. Engem, mint fiatalt annyira nem vonz a nagy felhajtás, meg a belépők árát is sokallom is ahhoz képest, hogy némelyik olyan, mint egy sima buli. A fiatalok pedig mégis nagy lelkesedéssel indulnak el egy-egy nagy fesztiválra, amit persze nem ők, hanem a szüleik fizetnek.

Az első és legnagyobb probléma az, hogy egyes helyeken nem figyelnek arra, hogy tényleg annyi idős-e az adott személy, és hogy megfelel-e az adott korosztálynak. Pedig nem véletlenül van egy adott kor meghatározva, amivel be lehet menni. Egy fesztiválon ráadásul sok az alkohol, a drog és az „érdekes” ember. Ezáltal a fiatalokra, akik belógnak, sok veszély leselkedik. Ha a barátaival megy el valaki, akkor talán kicsit jobb a helyzet, bár a tömeg miatt könnyen leszakadhat a csapattól és bármi történhet.

Saját tapasztalatok alapján mondhatom, még társasággal is rengetegen jönnek oda a csapathoz és csatlakoznak, ha szeretnénk, ha nem. Mivel a fesztiválok a nagyobb városokban szerveződnek, így a messzebbről érkezőknek rengeteget kell keresgélni egy jó szállásért, ami árban is megfelelő. Aki nem talál semmit, az sátorban alszik, ami nem zárható, ráadásul több nap után nem hiszem, hogy túl kényelmes. Szerintem mindenki jobban jár egy koncerttel vagy házi bulival, mint egy fesztivállal, mivel ez túl nagy felelősség és szabadság egy tinédzsernek ahhoz, hogy elbírjon vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!