hirdetés

2020.12.04. 06:59

Már 8 hektáros a Medgyesegyházi Ipari Park

Ugyan csak 2019 nyarán kezdődtek meg az építkezések Medgyesegyháza határában, de az eddig fejlesztett vagy újonnan létesített iparterületek mára már összesen 8 hektárnyi területet tesznek ki. A támogatásban részesülő vállalkozások száma pedig idáig 12 darab.

PR cikk

Az üzleti tervben bemutatott pénzügyi elemzés alapján a megvalósítani tervezett beruházás hosszútávon, pénzügyi és szervezeti szempontból is fenntarthatónak bizonyult: az ipari területek üzemeltetését az önkormányzati tulajdonban lévő vállalkozás, a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. látja el. A medgyesegyházi ipari terület fejlesztésével a projektgazda 450.000.000,- Ft nettó összköltségű fejlesztést kíván megvalósítani. A projekt fizikai zárása 2020.11.30-án történik meg. A fejlesztés Medgyesegyháza északnyugati részén, a Medgyesbodzás felé vezető 4428-as számú országos közút mellett valósul meg.

Jelen projekt hatásaként Medgyesegyházán tehát egy olyan beruházás valósul meg, amely a megfelelő feltételek megteremtésével elősegíti a kezdő, vagy új fejlődési szakaszba lépő mikro- és kivállalkozások növekedési pályára állását, a térségbe új vállalkozások betelepülését. A már betelepült vállalkozások igényeit pedig igyekszik minél szélesebb körben kielégíteni. Elősegíti a térség gazdasági életének fellendülését, a működő tőke vonzását, a munkanélküliség csökkentését, valamint a társaság árbevételének növelését is.

A fejlesztés további gazdasági hatásai, hogy a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. infrastrukturális fejlesztést célzó beruházása várhatóan a térségben tevékenykedő többi vállalkozásra is ösztönzően hat majd – így fejtve ki az élénkítő hatását az adott ipari szegmensben.

Az újonnan betelepülő vállalkozások által generált többletbevételeknek köszönhetően lehetőség nyílik további fejlesztések megvalósítására. Ezen felül a társaság reagálni tud a bérelhető és megvásárolható területi igények iránti keresletre is.

A jövőben betelepülő nagyvállalkozások megjelenései kedvezően hatnak a térség KKV-inak működésére is – mivel közülük kerülnek ki a majdani beszállítók. A tervezett infrastrukturális fejlesztések pedig a betelepült vállalkozások működését befolyásolják pozitívan.

Nem elhanyagolhatóak azonban a projekt megvalósításának társadalmi hatásai sem. A fejlesztés nemcsak, hogy növeli a város gazdasági és társadalmi vonzerejét, hanem egy hátrányos helyzetű térségben új, hosszú távú megélhetést biztosító munkahelyeket is létrehoz. Így az újonnan megjelenő cégek dolgozóinak képzései, illetve átképzései szélesítik a térség munkaerő kínálatát is.

A projekt fő információi:

Kedvezményezett: Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft.

Projekt címe: Új ipari terület kialakítása Medgyesegyházán

Támogatás összege: 450 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2020.11.30.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.1-15-BS1-2016-00005

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában