hirdetés

2018.05.09. 10:59

Bach művei csendülnek fel zongorán és Stradivari-csellón

Május 18-án, 19:00 órai kezdettel ad koncertet Várdai István csellóművész és Fejérvári Zoltán zongoraművész Békéscsabán, az Evangélikus Kistemplomban. A Filharmónia Magyarország szervezésében a Con Spirito – Egyházzenei Fesztivál egyik ékköve. Ezen a hangversenyen az érdeklődők J.S. Bach három művét ismerhetik meg. A különleges élményt – az ihletett műértelmezés mellett – az előadás során használt Stradivari-cselló semmivel össze nem téveszthető tónusa is garantálja.

Az előadás zeneiségéről és művészi nívójáról két, többszörös nemzetközi versenygyőztes, Junior Príma díjas művész: Fejérvári Zoltán és Várdai István gondoskodik majd.

Várdai István

Bach műveinek korokon átívelő értéke, komponálásának jellegzetessége, a bonyolult ellenpontozás már közismert a műértő közönség körében. A művészek – a békéscsabai előadásuk során – egy másik értelmezéssel is szeretnék megismertetni a hallgatóságukat.

Fejérvári Zoltán és Várdai István interpretációjukban Bach mélyen vallásos oldalára, a művekben fellelhető keresztényi értékek ihlető jelenlétére is szeretnének rávilágítani, amelyhez a békéscsabai Evangélikus Kistemplom miliője is hozzájárul.

Fejérvári Zoltán

Az est különlegessége, hogy Várdai István az 1673-ban készült, legendás „Ex du Pré-Harrell” Stradivari hangszeren játszik méltó partnerével, Fejérvári Zoltánnal, a 2017-es Montréali Nemzetközi Zongoraverseny győztesével. Minden adott tehát ahhoz, hogy a komolyzene iránt érdeklődő hallgatóság maga is átélhesse Bach művein keresztül a szerző mély vallási elköteleződését.

További információ és jegyvásárlás: www.filharmonia.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában