Hirdetés

2024.03.07. 12:23

Kipróbálnád magad értékesítői munkakörben? Dunaújvárosban adottak a lehetőségek!

Az értékesítői pozíciók számos iparághoz kötődően érhetőek el, megannyi lehetőséget kínálva az elhelyezkedésre és karrierépítésre a szakmán belül. Ezek a munkakörök természetesen Dunaújvárosban is gyakran képezik részét az álláskínálatnak, ami különösen jó hír lehet azoknak, akik a kapcsolatteremtői és tárgyalási készségeiket kamatoztatnák a munkaerőpiacon!

PR cikk

Az értékesítői feladatkör jellemzői

Az értékesítők kulcsfontosságú szereplők valamennyi vállalatnál, tevékenykedjenek akár végfelhasználói (business-to-consumer), akár üzleti (business-to-business) piacon. Az éltérő célcsoportókból és piactípusokból adódóan ezen munkakörök kapcsán sokszor eltérő és
változatos feladatokkal lehet találkozni. 

A B2C értékesítők közvetlenül a végfelhasználók, vagyis jellemzően magánszemélyek részére értékesítenek. Munkájuk során alapvető feladatuk az ügyéligények felmérése, az értékesítési lehetőségek felismerése, továbbá a vásárlási folyamatok megkönnyítése. Közvetlen kapcsolatban állnak a vásárlókkal, akiket segíteniük kell a megfelelő termék és/vagy szolgáltatás kiválasztásában. Mindemellett pedig gyakran tevékeny szerepet vállalnak az online értékesítési csatornák kezelésében és támogatásában is.

A B2B értékesítők vállalati környezetben tevékenykednek, munkájuk fókuszában sokkal inkább az üzleti kapcsolatok kiépítése és ápolása áll. Alapvető feladataik közé tartozik a piac állandó nyomon követése, a potenciális ügyfelek felkutatása, a tárgyalások lebonyolítása,
illetve maga a szerződéskötés. Jellemzően nagy mennyiségben vagy nagy összetettségű termékeket/szolgáltatásokat értékesítenek, így a piaci ismeretek kiemelt jelentőséggel bírnak egy-egy ilyen állás kapcsán. Teljesítményükről rendszeres riportokat, beszámolókat készítenek a vezetőség számára.

Milyen lehetőségek adódhatnak Dunaújvárosban?

Dunaújvárosban rendszerint változatos értékesítői lehetőségek közül válogathatnak az álláskeresők. Ezt megerősíti a város álláspiacával foglalkozó DunaujvarosAllas.hu weboldala is, amelynek kínálatának visszatérő szereplői az értékesítői pozíciókra vonatkozó hirdetések:
https://dunaujvarosallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites.

Ezek között B2C és B2B értékesítői állások megjelenésére is volt már példa. Előbbiek kapcsán egyebek mellett megemlítendő, mikor különböző kiskereskedelmi egységekhez, vagy akár sportboltokba kerestek értékesítőket. Az ilyen munkalehetőségek esetében általában az értékesítői feladatokon túl eladói jellegű feladatokat is el kell látni, beleértve a pénztárkezelést, az árufeltöltést, illetve az üzlet rendezettségének fenntartását.

Ezenkívül természetesen B2B értékesítői munkakörök is megtalálhatóak voltak már a dunaújvárosi portál kínálatában. Példaként lehet említeni a területi képviselői/vezetői pozíciókat, amelyek esetében az általános feladatkört az értékesítői teendők mellett jelentős
részben a kapcsolattartói feladatok adják. Ez azt jelenti, hogy adott cég képviseletében túraszerűen látogatják a már meglévő, illetve a potenciális új partnereket, felmérik az igényeiket, valamint megállapodásokat kötnek velük.

Mindemellett pedig még számos egyéb feladatkörű értékesítői állások is előfordulhatnak Dunaújvárosban, vagyis összességében kiváló esélyekkel indulnak azok, akik a városban lépnének értékesítői pályára, és rendelkeznek a szakmához szükséges kommunikációs
kvalitásokkal, piaci ismeretekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában