Hirdetés

2023.10.20. 10:55

A telephelyvezetői állások legfontosabb jellemzői, szombathelyi lehetőségei

A telephelyvezetői állások több iparághoz kötődően is elérhetőek lehetnek Szombathelyen. Ezek a pozíciók meglehetősen nagy kihívást jelentő munkakörök, hisz egy telephelyvezető többek között a vállalat telephelyének hatékony irányításáért és a működési folyamatok optimalizálásáért is felel, hozzájárulva ezzel a vállalat sikeréhez és fejlődéséhez. Mutatjuk, pontosan milyen feladatokat is jelent mindez, és hogy mik a lehetőségek Szombathelyen!

PR cikk

Forrás: Freepik / SzombathelyAllas.hu

A telephelyvezető feladatai

A telephelyvezető alapvető feladata a telephely általános működésének irányítása, hatékony szervezése. Ebbe többek között beletartozik a személyzetkezelés is, vagyis az alkalmazottak kiválasztása és felvétele, a munkafeladatok kiosztása, továbbá a teljesítményértékelés. Fontos, hogy a telephelyvezető tudja motiválni a beosztottjait, illetve biztosítsa számukra a megfelelő képzéseket.

Felelősségei vannak emellett a raktárral és a készletekkel kapcsolatban is: rendszeresen át kell tekintenie a raktárkészleteket, és rendelnie kell a hiányzó termékekből, anyagokból. A mennyiség mellett a minőség is egy fontos szempont a munkavégzése során, azaz biztosítja, hogy a minőségi standardok betartásra kerüljenek.

Mindemellett a telephelyvezető irányítja a költségvetést is, és gondoskodik róla, hogy a működési költségek ne lépjék túl a meghatározott kereteket. Odafigyel továbbá a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartására és betartatására, valamint intézkedéseket hoz az ezekhez kapcsolódó problémák megelőzésére. A munkája során továbbá széles körű kommunikációt is folytat, azaz a dolgozók mellett kapcsolatot tart a beszállítókkal, a cég vezetésével, valamint egyéb érintettekkel is.

Telephelyvezetői álláslehetőségek Szombathelyen 

A SzombathelyAllas.hu felületén több alkalommal előfordultak telephelyvezetői állások. Legutóbb egy kiskereskedelmi vállalat hirdette ezt a pozíciót, ahol is a feladatkör többek között az értékesítést, az árajánlatok összeállítását, a megrendelőlapok elkészítését, a számlák kiállítását, a fizettetést, az árukiadást és még megannyi tevékenységet magában foglalt. Összességében tehát, ha érdekelnek az ilyen jellegű adminisztrációs vagy vezetői pozíciók, mindenképpen érdemes figyelemmel kísérned a SzobmathelyAllas.hu felületét.

A telephelyvezetői pozíció követelményei

A telephelyvezetői munkakörök általában már középfokú végzettség birtokában is eséllyel megpályázhatóak. A hasonló szerepkörben szerzett néhány éves tapasztalat ugyanakkor rendkívül fontos, alapvető elvárás lehet. Ezenkívül kiemelt követelmény szokott még lenni a felhasználó szintű számítógépes ismeret (pl. MS Office), a B kategóriás jogosítvány, valamint olykor a raktári munkákból kifolyólag a targoncavezetői engedély is.

Nélkülözhetetlenek egyes személyes tulajdonságok is a helytálláshoz, beleértve például a vezetői attitűdöt, aminek fontosságát – vezetői pozícióról lévén szó – aligha kell hosszasan taglalni. Lényeges emellett a stratégiai gondolkodás is, hisz a telephelyvezető részt vesz a vállalat stratégiai tervezésében és az üzleti célok meghatározásában. A sorból a szervezettség és a rendszerszemlélet sem maradhat ki, amit a megannyi szervezői feladat indokol. Végezetül pedig a kommunikációs készségeket is érdemes kiemelni, amire egyrészt a hatékony vezetés és együttműködés érdekében, másrészt a kapcsolattartói tevékenységekből adódóan is szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában