Hirdetés

2022.09.01. 06:53

Technológiafejlesztés az Avarem Kft. Mezőkovácsház-i telephelyén

 

Az Avarem Kft. a GINOP Plusz-1.2.3-21 felhívás alapján a 5800 Mezőkovácsháza Végegyházi út 3, belterület 2447/2 hrsz, alatti telephelyén technológiai fejlesztést hajt végre. A beruházással a begyűjtött LED alapú hulladékok a feldolgozáshoz történő felkészítés és csoportosítás után, a kapcsolódó mérési technológia és az optimális irányítási rendszer szerint újrahasznosításra kerülnek. A beruházással a körforgásos gazdaság céljainak elérését és optimális megvalósítását tudjuk biztosítani. Az Avarem Kft. a Támogató döntése alapján – 54,99 millió forint összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatásra jogosult. A projekt célja azoknak a kapacitásoknak a bővítése, amelyek lehetővé teszik a cég által nyújtott szolgáltatásokon belül a robotintegrációs feladatok részarányának növelését, tekintettel arra, hogy e szolgáltatásra való igény folyamatos, tartós növekedése prognosztizálható.

A fejlesztés célja és elvárt eredmények: Magyarországon ugyanúgy, mint az EU országok többségében ezen hulladékáram újrahasznosítása nem biztosított. A fentiek megvalósulása esetében, lehetségessé válik a LED fényforrások és lámpatestek újrahasznosítása és másodlagos ipari alapanyagok előállítása. A fejlesztéseknek köszönhetően a vállalati tevékenységek bővülése – új hulladékáram tárolása és feldolgozása válik lehetővé, vállalkozásunk termék, termelési, illetve szolgáltatási palettája bővül, valamint ennek a fejlesztésnek köszönhetően vállalkozásunk a termelési értékláncban előre lepő KKV lesz. A vállalkozásunk számára az új tevékenységek az eredeti tevékenységekre épülve, azok folytonosságait megtartva tudnak tovább folytatódni és fejlődni. Az 54,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével lehetőségünk nyílt technológiai fejlesztést eredményező feldolgozáshoz, anyagmozgatáshoz és raktározáshoz kapcsolódó új eszközök beszerzése, a vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő infrastrukturális beruházás - raktárcsarnok építése, tanácsadási szolgáltatások – a vállalkozás meglévő minőség- és környezetközpontú irányítási rendszerének ISO 45001:2018 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerelemekkel történő integrálása, fejlesztése, munkavállalók képzése, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja az üzemi építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával és információs technológia-fejlesztés. Az eszközök megfelelnek a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak és beszerzésük a pályázati előírásoknak megfelelően csak megfelelő tárgyi- és humánerőforrásokkal, valamint szervízhálózattal rendelkező gyártótól, vagy hivatalos forgalmazótól történik. A Projekt megvalósításának kezdete: 2022.04.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.03.31. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 12 darab munkahelyet tud megőrizni. A projekt megvalósításáról bővebb információt a www.avarem.eu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Nyist Csaba ügyvezetőŰ
Elérhetőség: [email protected]; Tel.: +36 30 211-2760

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában