Hirdetés

2022.08.22. 07:05

Beléptető ponttal bővült a pusztaottlakai vadaspark

Régóta várt fejlesztés valósult meg Pusztaottlakán, a vadaspark területén.

A TOP-1.2.1-15-BS1-2017-00002 „A Pusztaottlakai vadaspark élményközpontú fejlesztése II.” című projekt célja, hogy a vadaspark időjárástól és évszaktól függetlenül látogatható legyen. A vadaspark kínálati elemeinek kiépítésekor kiemelt figyelmet fordított a projektgazda Pusztaottlaka Község Önkormányzata arra, hogy a szolgáltatási színvonal minél magasabb legyen.

Megépült az új beléptető pont
 

A projektötlet a már évek óta működő vadaspark fejlesztését célzó turisztikai pályázat második üteme. A beruházás 50 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével 100%-os támogatási intenzitási támogatással valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A beruházás legfőbb fejlesztési elemeként a Pusztaottlaka belterületén található 322/3 helyrajzi számú megvalósulási helyszínen beléptető épületet került kialakításra a modern kor elvárásainak megfelelően, melyhez a vadaspark területén lévő idegenforgalmi attrakciókhoz érkező látogatók fogadására alkalmas parkoló is épült.

A pusztaottlakai vadaspark először 2010-ben nyitotta meg kapuit. A park az évek alatt folyamatosan fejlődött és új szolgáltatásokkal bővült. 2012-re családi szabadidőparkká nőtte ki magát a helyszín és ugyanebben az évben itt került megrendezésre a több napos LikeFest, az Alföld legnagyobb fesztiválja.

A TOP-1.2.1-15-BS1-2017-00002 „A Pusztaottlakai vadaspark élményközpontú fejlesztése II.” című projektnek köszönhetően, a látogatók nagy örömére tovább emelkedett a park színvonala.

Az 50 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével létrejövő projekt kitűzött célja, hogy a térségben minél nagyobb mértékben növekedjen a turisztikai attrakciók és a vendégéjszakák száma.

További információ kérhető: [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában