hirdetés

2018.09.05. 18:08

Sarkad is bemutatkozott a megyei közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron

Szeptember 5-én Sarkad is bemutatkozott Békéscsaba főterén, a kormányhivatal által szervezett közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron.

A legfontosabbnak azt nevezte dr. Mokán István, Sarkad polgármestere, hogy értéket teremtsenek a közfoglalkoztatási programok révén. A hat projektben összesen háromszázan dolgoznak. A városvezető hangsúlyozta: az elmúlt években több 10 millió forint értékben vásároltak gépeket.

Kiemelte a mezőgazdasági projektet, amelynek részeként 12,5 hektáron kertészkednek, a zöldségek egy része a konyhára megy, egy részét az önkormányzati boltban értékesítik, egy részéhez pedig adományként hozzájuthatnak a közfoglalkoztatottak. Az Epreskert utcában, másfél hektáron pár éve ültettek több száz gyümölcsfát, mostanra azok is termőre fordultak – és a kiállításon is csodásan mutatott a termés. Több mint 50 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak, de a város egyébként 400 hektáron gazdálkodik. Az állattenyésztés is egyre jelentősebb Sarkadon, ötven sertéssel és kétszáz tojótyúkkal rendelkeznek.

Ahogy Békés megyében, úgy Sarkadon is egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány – folytatta dr. Mokán István, hogy a háromszáz fős keretet nehezen lehet feltölteni.

Zárásként köszönetet mondott minden közfoglalkoztatottnak az elvégzett munkáért, az őket irányító kollégáknak. Hangsúlyozta, hogy a békéscsabai kiállításon és vásáron ismét a sarkadi volt az egyik legszebb stand – ami a podsztyenás háznál kapott helyet -, és hogy folyamatosan vásároltak, vitték az érdeklődők a sarkadi termékeket – a méztől kezdve az őrölt paprikáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában