hirdetés

2018.02.01. 08:51

Rotary – a bál jótékony célokat szolgál

A Rotarynak a világon több mint 1 millió 200 ezer tagja van. Ez a szám folyamatosan növekszik. A magyarországi kormányzóságok taglétszáma tavaly 1154 fő volt 53 klubban. Orosházán 23 taggal működnek. Elnökük, Laczi Mihály, szemléletükről, a szombati jótékonysági báli előkészületeikről mesélt.

A Rotary olyan emberek klubja, akik jobbítani szeretnének. Szolgálat az övéké számos területen. A klubszolgálat például a barátság építését jelenti a klubtagok között. A hivatásszolgálat személyes elkötelezettség arra, hogy képviselje valaki a hivatását vagy a foglalkozását rotarysta barátai számára, és megtestesítse a magas etikai alapelvek és a munka méltóságának jellemző vonásait. A közösségi szolgálat a rászorulók és a hátrányos helyzetű emberek támogatását jelenti. A nemzetközi szolgálat a tolerancia és a békemegtartó munkát jelenti a nemzetek között. Az új nemzedékek szolgálata pedig annak a pozitív változásnak a felismerése, amelyet a fiatalok és fiatal felnőttek részvétele jelent a vezetők kinevelésében.

Világelnök (középen) és Kormányzó (b2)

– Közösségünk célja a segítőkészség számos kinyilvánítása a mindennapi életben. Számos területen alkalmunk van erre. Az Orosházi Rotary Klubot 2004-ben alakítottuk meg szolnoki barátaink bábáskodása mellett Schwertner János irányítása mellett. Jelenleg 23 tagunk van, mindenki más szakterületet képvisel – sorolta az elnök, aki elárulta, két tag ajánlásával, egyhangú szavazással lehet klubtaggá válni. Eddig kizárólag férfiak alkották ezt a közösséget, de nyitnak a hölgyek felé is. Már van 8-10 érdeklődő.

Bál 2017

Évről évre egyre több projektben vesznek részt az orosháziak: a Gift of Life nemzetközi programban való részvételük mellett ott vannak segítőikkel az adventi gyertyagyújtásokon, adventi naptár ablak vásárlásával segítenek. Immár hagyományos eseményük a Rotary Pálinka Mustra (idén 4. alkalommal hirdetik meg, Gellértegyházán).

Pálinka mustra: 2017. verseny győztese és a fődíj

Az idei, a legkorábbi saját kezdeményezés a jótékonysági bál, amit 13. alkalommal szerveznek (2018. február 3. szombat). Ennek a bálnak a bevételéből rendezik meg a VIII. Rotary Jótékonysági Gyermektábort. Ismét 30-40 hátrányos helyzetű gyermek nyári, 1 hetes napközis táborát támogatják majd.

Az ünnepi események mindig harangütéssel kezdődnek

– Nagyon készülünk a szombati bálunkra. Elegáns, 160 fő igényes szórakoztatásával szeretnénk emlékezetessé tenni a szombati programunkat, ahol helyi, tehetséges fiatalok műsorával lepjük meg a vendégeinket. Nemzetközi a vendégkör, hiszen hat hazai és két romániai klubból is várunk rotarysokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában