Guruló dollárok

2024.01.27. 15:58

Döbbenetes kijelentést tett Márki-Zay Péter (videó)

Márki-Zay lényegében meghazudtolta az Action for Democracyt (A4D) vezető Korányi Dávidot, szavai ráadásul a baloldal egészének újabb kellemetlenséget okozhatnak.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták, tehát a Mindenki Magyarországát nem fogják támogatni 

– jelentette ki Márki-Zay Péter az ATV Szigorlat január 25-i adásában (a videóban 14:44-től). A dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ezzel lényegében elismerte, hogy a hatpárti baloldali szövetség választási kampányára küldött több milliárd forintnyi támogatást az Action for Democracy (A4D) – írta meg a Magyar Nemzet.

Szavaival Márki-Zay Péter az A4D vezetőjét is meghazudtolta, Korányi Dávid ugyanis 2022-ben többször is kategorikusan cáfolta, hogy pártokat támogattak volna: a korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként dolgozó Korányi a Telex érdeklődésére válaszolva kijelentette,

„ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás” volt és „ezért nem is tudhatott róla Ungár Péter, valamint a többi ellenzéki politikus. Az A4D egy olyan információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogatott, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett”.

Korányi Dávid 2022 végén egy angol nyelvű közleményben is visszautasította a pártok támogatásának vádját: „mi soha nem adtunk pénzt politikai pártoknak vagy jelöltek kampányára” – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter kijelentése ráadásul a dollárbaloldal egészének újabb kellemetlenséget okozhat, hiszen a pártok korábban azt állították, hogy nem tudtak a külföldi kampánypénzekről. 

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában