Lejárató hadjárat

2024.01.03. 17:27

Újra Magyarország ellen lobbizik a Korányi vezette Action for Democracy

A hazánknak járó európai uniós források egy részének a feloldása és folyósítása kapcsán is a kormány ellen kezdett lobbizni az Action for Democracy (A4D), amelyen keresztül a globális progresszív hálózatok külföldről igyekeztek befolyásolni a 2022-es választás eredményét. A szervezet elnöke, Korányi Dávid szerint stratégiai hiba volt feloldani a hazánknak járó uniós források egy részét – írja a Magyar Nemzet.

MW

Korányi Dávid stratégiai hibának tartja, hogy feloldották a hazánknak járó uniós források egy részét

Forrás: Wikipedia

Fotó: Újpesti Meteor

A hazánknak járó európai uniós források egy részének a feloldása és folyósítása kapcsán is a kormány ellen kezdett lobbizni az Action for Democracy (A4D), amelyen keresztül a globális progresszív hálózatok külföldről igyekeztek befolyásolni a 2022-es választás eredményét. Korányi Dávid, a szervezet elnöke a Der Standardban közölt véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy az Európai Bizottság „stratégiai hibát követett el azzal, hogy kapitulált az autokratikus nyomás előtt”.

A Bajnai-kormány egykori államtitkára szerint a bizottsági döntés aláássa a demokráciát és a jogállamiságot, és veszélyes precedenst teremt arra, hogy az EU által vallott értékeket nyomásgyakorlással ki lehet üresíteni. 

Korányi diplomáciai ellentmondásnak és erkölcsi csődnek nevezte, hogy miközben „az EU arról beszél, hogy fenn kell tartani Ukrajna támogatását, olyan tagállamot jutalmaz, amely tevékenyen akadályozza Kijev megsegítését”.

Karácsony Gergely egykori városdiplomáciai főtanácsadója arról nem tett említést, hogy bár 

hazánk fegyvert nem szállít Ukrajnának, ám jelentős humanitárius segítséget nyújtott a hadban álló országnak és menekülteket is tömegével fogadott be.

Korányi Dávid az uniós forrásoknak a baloldal által kontrollált intézmények számára kedvező elosztását is követelte, vagyis hogy a kormány megkerülésével közvetlenül a magyar települések, vállalkozások, valamint a nem kormányzati szervezetek kapják meg ezeket a pénzeket. A 2019-es választáson fontos pozíciókat szerző ellenzék évek óta kilincsel Brüsszelben ugyanezért – írja a Magyar Nemzet. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában