Fegyveripar

2023.12.15. 13:16

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az első, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvetõ és Wisent 2HU műszaki vontató átadásán a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában 2023. december 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, "nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amelyet Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik". 

A miniszter szerint ez 

Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán komoly, erős országok privilégiuma. 

Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, "a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez", és ezen keresztül nagyon komoly védelemipari fejlesztés valósul meg Magyarországon. 

"A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk"

 - áll a videó mellett olvasható bejegyzésben Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában