Ukrán válság

2023.10.02. 06:15

Az ankarai támadás rávilágít a terrorizmus elleni globális erőfeszítések fontosságára (videó)

Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben.

MW

A biztonsági szolgálat tagjai a török belügyminisztérium épülete közelében elkövetett robbantásos merénylet helyszínén Ankarában

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Necati Savas

Azt írta: 

a világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság. 

Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése – fűzte hozzá.  

A terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja tehát a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne – olvasható a miniszter bejegyzésében.   

„Mi török barátaink mellett állunk, és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését” – szögezte le Szijjártó Péter.   

Vasárnap egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a török belügyminisztérium épülete előtt, társát agyonlőtték. A robbantást követő lövöldözésben két rendőr megsérült. Ankarában 2016 óta ez volt az első robbantásos merénylet.

Videón az ankarai öngyilkos merénylet

A robbantásról egy videó is felkerült a Twitter (X) oldalra, amelyen látszik, hogy egy autó áll meg a belügyminisztérium épületénél, amelyből két férfi száll ki. Egyikük az autónál marad, míg a másik a kerítéshez fut, majd felrobbantja magát. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában