Szereptévesztés

2023.06.13. 17:03

A Párbeszéd társelnöke a Mediaworks újságíróját sértegette (videó)

A Mediaworks újságírója a migránskvótával kapcsolatos álláspontról kérdezte az egyszázalékos párt társelnökét, Szabó Rebekát. A politikus először riporternek képzelte magát, kérdéseket tett fel, majd sértegetni kezdte a riportert.

MW

Szabó Rebeka, a Párbeszéd képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az Európai Unió Belügyi Tanácsa múlt héten szavazott a kötelező migranskvótáról. Ennek értelmében például az a tagország, amelyik nem hajlandó migránsokat befogadni, emberenként csaknem nyolcmillió forint büntetést fizethet. Az ellenzéket ez a téma is megosztotta, a párbeszédes Szabó Rebeka válaszadás helyett először riporternek képzelte magát, majd a Mediaworks riporterét sértegetve menekült el a kérdések elől – írja a Magyar Nemzet. 

Az egyszázalékos párt politikusa a migránskvótával kapcsolatos kérdést "nagyon szórakoztatónak" nevezte. A Párbeszéd-frakcióban helyet foglaló Mellár Tamás szintén nem volt hajlandó megosztani álláspontját a témával kapcsolatban.

 

Válaszolt a kérdésre Ungár Péter, az LMP társelnöke, aki értelmetlennek nevezte a kötelező elosztási mechanizmust, főleg olyan országok esetében, akik ezt nem akarják végrehajtani. 

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke pedig őrületnek nevezte a tanács döntését. Pártja álláspontját ismertetve arról beszélt, hogy szerinte a Nagy-Britannia és Ruanda között született megállapodást kellene mintául venni, tehát, hogy a migránsokat az afrikai államba kellene szállítani. 

A teljes cikket ITT lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában