Érthetetlen

2023.04.18. 06:00

Karácsony most védené a ligetet, pedig semmit sem tett érte

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy ha a főpolgármesteren múlt volna, a Városliget most nem így nézne ki.

Élőlánc a Városliget beépítése elleni demonstráción, a George Washington és az Olof Palme sétány közötti területen 2014. október 10-én. Jobbra Karácsony Gergely, a baloldali ellenzéki pártok zuglói polgármesterjelöltje és Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke. A demonstrációt az Együtt-PM, a DK, az MSZP és az Összefogás Zuglóért Egyesület szervezte

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Érthetetlen, hogy a főpolgármester folyamatosan tiltakozott a Városliget fejlesztése és zöldítése ellen, most pedig meg akarja védeni azt. Mégis mitől? Pont Karácsony Gergelytől kellene megvédeni  a ligetet 

− reagált a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője arra, hogy Karácsony Gergely kezdeményezni akarja a Városliget örökségvédelmét. 

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum új épülete ugyanis sorra nyeri a rangosabbnál rangosabb nemzetközi díjakat, a Millennium Háza és a ballonkilátó pedig a boldog békeidőket idézi. Emellett igen jelentősen nőtt, illetve megújult a zöldfelület, eltűntek az indokolatlan betonfelületek, felszíni parkolók, rendezett lett a terület, a sportolók, a családok és a turisták új helyszíneket fedezhetnek fel, miközben a park mindenki számára kikapcsolódást nyújt. 

Ez ellen tiltakozott Karácsony Gergely, ha rajta múlt volna, ez most mind nem lenne. Ebből is látszik, kinek fontos Budapest fejlesztése, és sajnos az nem a főpolgármester

− hívta fel a figyelmet Wintermantel Zsolt.

− Legyen száz év múlva is zöld a tavasz Budapesten: kezdeményeztük a Városliget örökségvédelmét − írta hét végi Facebook-posztjában a főpolgármester. Karácsony Gergely kiemelkedő alkotásnak nevezte a Városligetet, amelynek szerinte védelem jár, értő gondoskodás és érzékeny fejlesztés. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában