Liverpool–Sheffield United

2024.04.05. 10:50

Szoboszlai szőr mentén a lecserélése miatt panaszkodik (videó)

A bajnoki címért harcoló Liverpoolt keményen megizzasztotta a sereghajtó Sheffield a Premier League 31. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén. Szoboszlai Dominik, akit Jürgen Klopp lecserélt, azt mondta a 3–1-re megnyert meccs után, végig bírta volna a mérkőzést. Klopp a csodálatos gólt szerző Mac Allistert dicsérte. A Liverpool vasárnap a Manchester United vendégeként játszik a Premier League-ben.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és James McAtee, a Sheffield United játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Sheffield United mérkőzésén a liverpooli Anfield Road-i Stadionban 2024. április 4-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Jon Super

A Liverpool Nunez góljával hamar vezetést szerzett a Sheffield ellen, de a sereghajtó váratlanul egyenlített, ezért a második félidőben a Liverpoolnak extra energiát kellett mozgósítania. Alexis Mac Allister gólja hozta meg az áttörést, a 3–1-es végeredményt Gakpo állította be.

– Szuper fontos játékosunk, csodálatos fiú. Nagyon örülök, hogy a Liverpool a nyáron megszerezte őt – méltatta Jürgen Klopp Mac Allistert, aki bombagólt rúgott a meccsen.

Szoboszlai: Tudtam volna kilencven percet játszani

Szoboszlai Dominik, akit Klopp 1–1-es állásnál, a 73. percben lecserélt, a Spílernek nyilatkozott a találkozó után.

Izgalmassá tettük magunknak a meccset, hamarabb el kellett volna döntenünk. A második félidőben, a kapott gólt leszámítva, változtattunk a játékunkon, a hozzáálláson és sikerült nyerni

nyilatkozta a magyar játékos. Majd a saját teljesítményéről is beszélt: – Hozzá vagyok szokva, hogy kilencven percet játszom; ugye, a válogatottban is kétszer végig a pályán voltam. Tudtam volna ma is kilencven percet játszani, de nagyon sok meccs van előttünk, bő a játékoskeret, mindenki megkapja a lehetőséget. Vasárnap United-meccs van. úgyhogy arra kell felkészülni.

Ebből azt szűrhetjük le, Szoboszlai nem örült a cserének.

A végeredmény alapján Klopp jó döntést hozott, s még Szoboszlainak is használhat a Manchester United elleni vasárnapi rangadó előtt, hogy nem kellett mindent kiadnia magából.

– Vasárnap a Manchester United ellen játszunk, mindenki készen áll a keretből, hogy ha kell, kezdőként, ha kell, csereként beálljon. Kielemezzük a mai meccset, és készülünk vasárnapra, mert azért nem egy egyszerű összecsapás vár ránk Manchesterben – zárta gondolatait Szoboszlai. Csütörtöki győzelmével a Liverpool megőrizte első helyét a Premier League élén, s egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez.

Klopp nem figyeli a riválisokat

A hét közben az Arsenal a Luton Town ellen 2–0-ra, a Manchester City pedig az Aston Villa ellen 4–1-re nyert, de a Liverpool vezetőedzőjének fogalma sem volt az ellenfeleinek eredményeiről. – Nem tudtam, hogy ma játszanak. Ez nem az én dolgom. Mindig arra számítok tőlük, hogy nyerni fognak. Nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem megnyernünk a magunk meccseit, minél több pontot szerezni. A többiek nem érdekelnek – árulta el a csütörtöki mérkőzés előtt a Liverpool vezetőedzője.

Klopp kollégája, Mikel Arteta hozzá képest tapasztalatlan, ez a második alkalom, hogy az aranyért küzd az Arsenallal, ezért ő még reménykedve figyeli a riválisok meccseit. A spanyol edző jót mosolygott azon, hogy Kloppnak fogalma sem volt róla, mikor lép pályára a másik két bajnokaspiráns.

– Én tudtam, hogy a Manchester City mikor játszott. Azt is tudom, hogy a Liverpool a Sheffielddel játszik az Anfielden. Én biztos a televízió előtt fogok ülni, szeretem a topcsapatok meccseit nézni – árulta el a derűs hangulatban lévő Arteta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában