ökölvívás

2020.12.19. 13:59

Golovkin megvédte vb-címeit, világrekorder lett

Gennagyij Golovkin, a kazahok középsúlyú profi bokszolója technikai K.O.-val őrizte meg világbajnoki címét, és lett világrekorder a címvédések tekintetében, miután pénteken jobbnak bizonyult a lengyel Kamil Szeremetánál.

US boxer Gennady Golovkin arrives at the Louis Vuitton fashion show during the Men's Spring/Summer 2020 fashion show in Paris, on June 20, 2019. (Photo by LUCAS BARIOULET / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lucas Barioulet

A 38 éves Golovkin a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveinek birtokosaként lépett szorítóba a kettejük összecsapása előtt veretlen Szeremeta ellen, akit – miután négy alkalommal is számoltak rá – a hetedik menetben leléptetett a vezetőbíró a floridai Hollywoodban zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson.

A súlycsoportoktól független ranglistákon is a legjobbak között jegyzett

Golovkin több mint egy év szünet után bokszolt újra, és 21. alkalommal tudta megvédeni címét.

Ezzel egyedüli csúcstartóvá lépett elő, maga mögött hagyva a 2016-ban visszavonult amerikai Bernard Hopkinst, aki 20 sikeres címvédéssel zárta le karrierjét.

A kazah egyúttal tovább javította mérlegét:

jelenleg egy vereség és egy döntetlen mellett immár 41 nyertes meccset számlál, közte 36 olyat, amelyet kiütéssel szerzett.

Az amatőrként olimpiai ezüstérmes Golovkin profi pályafutása során csupán a mexikói Saúl Álvarezzel nem bírt: vele 2017-ben döntetlenre végzett, majd egy évvel később riválisa többségi pontozással győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában