könnyeznek a pool-fanok

2018.01.06. 20:55

Vége a játéknak – Coutinho a Barcáé

Azután, hogy a helyi sajtó megszellőztette az egyezség megszületését, az FC Barcelona bejelentette: Philippe Coutinho, a Liverpool csapatától hozzájuk szerződik.

(FILES) This file photo taken on December 6, 2017 shows Liverpool's Brazilian midfielder Philippe Coutinho celebrating scoring their fifth goal and completing his hattrick during the UEFA Champions League Group E football match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield in Liverpool, north-west England. Barcelona and Liverpool have agreed a deal in principle for Philippe Coutinho to move to the Spanish giants for 120 million euros ($144 million) with add-ons worth another 40 million euros, a report said on January 6, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Paul Ellis

A katalán klub szombat este a honlapján közölte, hogy a 25 éves brazil válogatott futballista fél plusz öt évre szóló szerződést fog aláírni. További részleteket későbbre ígért, de annyit már most jelzett, hogy a támadó kivásárlási ára 400 millió euró lesz.

A méltatás szerint Coutinho a világ egyik legjobb támadó középpályása, szélsőként is nagyon hasznos, és még van benne lehetőség a fejlődésre.

A nap során korábban több spanyol lap is beszámolt arról, hogy megszületett a megállapodás a két klub között, ennek értelmében Coutinhóért 120, plusz 40 millió eurót kap majd a Liverpool. A szerződtetés pénzügyi részleteiről ugyanakkor az FC Barcelona még nem közölt semmit.

Nyáron a Barcelona a 222 millió euróért távozó Neymart Coutinhóval és Ousmane Dembélével akarta pótolni. Utóbbit 105 millió euróért már augusztus végén megszerezte a Dortmundtól, a brazilra ellenben több mint négy hónapot kellett várnia. A Liverpool 2013-ban kilencmillió euróért vette meg Coutinhót az Internazionalétól, amely 2008-ban szerezte meg a játékjogát. Közben kölcsönbe visszakerült a Vasco da Gamához, majd játszott a másik barcelonai csapatban, az Espanyolban is.

Borítókép: AFP PHOTO / Paul Ellis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában