Krimi

2024.04.14. 05:00

Horrorsérülést szenvedett egy motorozó tini: a szemébe fúródott a fékkar

Az orvosoknak kellett eltávolítaniuk az alkatrészt a pórul járt fiú szeméből.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A malajziai orvosok egy folyóiratban osztották meg a horrorisztikus közúti baleset részleteit, amelyben egy fiatal fiúnak beleállt a jobb szemüregébe a motorkerékpárjának fékkarja.

A tűzoltók a fékkart a helyszínen levágták a járműről, hogy a kiérkező mentők a sebesülthez jussanak. Mire beértek vele a Kuala Lumpurban található Universiti Malaya Szemkutató Központba, a 19 éves fiatal szeme már vörös volt és megdagadt. 

A CT-vizsgálatokból kiderült, hogy fékkar átfúrta a fiú alsó szemüregét, és az orra körüli csont egy része is megsérült. Ugyanakkor a 17 centiméter hosszúságú kar nem érintette a tinédzser pupilláját és az idegeket sem, így sikeresen megúszta a hosszú távú szemkárosodást.

A tinédzsert azonnal megműtötték: a fékkart a sérült szövettel együtt eltávolították, az orra körüli törött csontot pedig két csavarral rögzítették. A hat hónappal későbbi kontroll során az orvosok végül megállapították, hogy a fiatal fiú látása a legkisebb mértékben sem károsodott, és a retinája is teljesen meggyógyult - írja a The Sun nyomán cikkében a Bors.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!