tragédia

2021.03.05. 05:50

Meg kellett indítani a szülést, mert kiderült, hogy az anyuka rákos és azonnal kemoterápiára szorul

Miután a mellrákja miatt hónapokig kezelték kemoterápiával, azt orvosok azt mondták a 30 éves Danielle Kelley-nek, hogy nem valószínű, hogy gyereke lehet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Kelley szerencsésen leküzdötte a mellrákot. Amikor aztán a féléves rutinvizsgálatra ment, mégis megkérdezte tőle az orvosa, hogy nem terhes-e. Kelley természetesen azt mondta, hogy nem.

Biztos, ami biztos, azért csináltak egy tesztet és csodák csodájára kiderült, mégis teherbe esett.

Teljesen le voltunk döbbenve, hirtelen megfordult velünk a világ – mondta Liam, Danielle barátja a Bors cikke szerint.

A terhesség viszont korántsem volt zökkenőmentes.

A nőnek először a hasa kezdett el szörnyen fájni, később már a háta is. 2020 októberében a fájdalmak csak fokozódtak, és Kelley bőre elkezdett sárgulni. A nőt kórházba küldték, ahol a kivizsgálások után szörnyű hírt kellett közölniük az orvosoknak. Kelley-nek májrákja lett.

Minden olyan gyorsan történt – mesélte a férfi.

Néhány napon belül megindították a szülést, hogy rögtön elkezdhessük újra a kemoterápiát

Annak ellenére, hogy a kisbaba hat héttel korábban érkezett, tökéletesen egészséges volt.

A szülés után Kelley-nek megint az életéért kellett küzdenie. Karácsony környékén sajnos megint rosszabb lett a nő állapota, elkapott egy fertőzést, és tüdőgyulladása is lett. Kelley-nek sikerült ezekből is kilábalnia, de a család öröme nem tarthatott sokáig.

Nem sokkal később, 2021 februárjában kiderült, hogy a rák szétterjedt a szervezetében.

Az orvosok először azt mondták, hogy már csak hónapjai lehetnek hátra, de néhány nappal később már arról beszéltek, jó, ha hetekig ki tud tartani.

Egyik reggel aztán felhívtam a kórházat, mert Danielle nem válaszolt az üzenetemre. Azt mondták, azonnal menjek be, mert az orvos látni szeretne. Kiderült, hogy éjszaka megint sokat romlott az állapota, és már csak néhány napja maradt. Zokogtam. Felhívtam a rokonokat, hogy jöjjenek be, ha szeretnének elköszönni tőle – mesélte a férfi.

Danielle Kelley hosszú küzdelem után február 27-én távozott, 19 héttel a kisgyerekük születése után.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!