Bulvár-celeb

2023.12.18. 13:52

Több mint egymillió dollárért kelt el árverésen Diana hercegnő egy estélyi ruhája (fotó)

Rekordáron, több mint egymillió dollárért kelt el a Julien's akciósház vasárnapi árverésén a néhai Diana walesi hercegnő egy estélyi ruhája, amit 1985-ben viselt.

MW

Diana, a néhai walesi hercegnő

Fotó: AFP

A Jacques Azagury által tervezett, kék csillagokkal hímzett fekete bársonyruha árát az árverés előtt százezer dollárra becsülték, de végül tizenegyszeres árat, 1 148 000 dollárt (405 millió forintért) fizetett érte egy licitáló. 

Ezzel a Diana által valaha viselt ruhák közül ez az estélyi lett a legmagasabb áron elkelt darab.

Az előző rekordot egy 1991-ben Victor Edelstein által készített bársonyruha állította be, amelyet januárban 604 800 dollárért (214 millió forintért) vásároltak meg.

Diana walesi hercegnő ruhája, amely több, mint egymillió dollárért kelt el a Julien's akciósház vasárnapi árverésén
Forrás: Daily Mail

Diana a fekete ruhát 1985-ben vette fel először Olaszországban, ahova férjével, Károly herceggel együtt utazott el, majd 1986-ban is viselte a Vancouveri Szimfonikus Zenekar fellépésén.

"The Dude" Lebowski's robe and sunglasses auction preview
Diana hercegnő 1981-es eljegyzési portréján viselt rózsaszín sifon, Emanuels blúz (b) és Jacques Azagury 1985-ös balerina hosszúságú estélyi ruhája (k) látható a Julien's Auction sajtóbemutatóján a Julien's Auction és a Turner Classic Movies (TMC) által bemutatott „Hollywood Legend” nyilvános kiállítás és aukció előtt 2023. december 11-én
Forrás:  AFP

A Julien's árverésén Diana eljegyzési fotójához viselt pink blúza is a becsült ár négyszereséért, 381 ezer dollárért (135 millió forintért) kelt el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!