Kultúra

2016.12.07. 15:49

20 év után ismét Gyulán a PG Csoport

Réges régen (a '90-as évek első felében, a 48-as Club virágkorában) nem telhetett el úgy esztendő, hogy a debreceni PG Csoport legalább kétszer ne lépett volna fel Gyulán. A klub működését jelentő közel 7 év alatt szoros kapcsolat alakult ki a zenekar és Gyula városa között. (x)

BEOL

Egy valódi – néhányak számára akár szentimentálissá is váló – visszatérésnek lehetnek szem- és fültanúi azok, akik december 9-én (pénteken) elmennek a Kultur Cafe Klubba. Az este nyolckor kezdődő program főszereplője ugyanis az 1986-ban alakult PG Csoport lesz.

Az est vendége az a Dirty Slippers együttes, amely az év jelentős részében az ország különböző koncerthelyszínein öregbíti a város és a város színes zenei életének hírnevét.

Különös aktualitása van a zenekar ide beillesztett felvételének; azon ugyanis azzal a Halmos Bélával muzsikálnak együtt, akire – mint a hazai táncházmozgalom egyik alapítójára, első prímására – szerdán este kétrészes műsorral, többek között a Nemzeti Színház egyik produkciójával emlékeztek a gyulai művelődési központban.

Még egyszer: 2016. december 9-én (pénteken) 20 órától Dirty Slippers és PG Csoport koncert a gyulai Kultur Cafe Klubban, a művházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!