Kultúra

2013.06.05. 17:26

Minden program egy helyen

Sajtótájékoztatón mutatták be a békéscsabai városi weboldal új szolgáltatását, mely minden helyi programot egy oldalon közöl.

BEOL

Az országban egyedülálló, könnyen kezelhető és a város valamennyi intézményének programjait összesítő szolgáltatás érhető el ezentúl a megyeszékhely honlapján — hangzott el szerdán, a fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón Békéscsabán.

Vantara Gyula polgármester elmondta, a helyi intézmények programszervezésének megkönnyítése miatt indokolttá vált egy új, online programajánló rendszer kialakítása. Hozzátette, egyrészt azt szerették volna elérni, hogy a lakosság minél egyszerűbb felületen, rendezetten találja meg az aktuális programokat.

Másodsorban a város kulturális intézményei és az önkormányzat közötti kommunikáció még hatékonyabbá tételét szolgálta a fejlesztés. Az új szolgáltatás a www.bekescsaba.hu/programajanlo címen érhető el.

Opauszki Zoltán, kabinetfőnök az alkalmazás bemutatása során elmondta, a netes programajánló szemléletesen, naptárszerűen, időrendben mutatja az adott napra vonatkozó állandó és napi eseményeket. Kiderült, az olvasó számára különböző műfajok alapján is rendezhetőek az események.

Az alkalmazás okostelefonnal is használható. A látogatók az aktuális eseményekről értesítést ugyancsak kérhetnek, melyet hírlevél formájában kapnak meg a felhasználók.

Ezek is érdekelhetik