Kultúra

2010.12.08. 16:29

Nem lesz fagyszünet a békési kiállítóhelyeken

Nem korlátozzák a nyitva tartást a téli időszakban a Békés Megyei Múzeumi Igazgatóság kiállítóhelyein.

K. A. — L. J.

— Takarékoskodni a fűtésköltségen évek óta azzal szoktunk, hogy az irodákat zárjuk be év végén — tudtuk meg dr. Szatmári Imre megyei múzeumigazgatótól. A dolgozókat ilyenkor arra kérik, hogy december 17-e és január 3-a között vegyenek ki szabadságot, így a hivatali helyiségeket nem kell fűteni.

— Az év végén is várjuk a látogatókat, hiszen két nagy kiállításunkat, a polgárosodást bemutató tárlatot és az Erkel-emlékkiállítást is december 30-áig láthatják az érdeklődők — mondta dr. Szatmári Imre múzeumigazgató.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeum a korábbi évekhez hasonlóan karácsony és szilveszter között most is zárva lesz. Ennek oka — ahogyan azt Roszik Zoltán múzeumigazgató elmondta — nem elsősorban a takarékosság, hanem az, hogy ebben az időszakban kevesebb a látogató. Természetesen ügyeletet ilyenkor is tartanak, azaz, ha bárki meg szeretné tekinteni a kiállításokat, akkor erre lehetőséget adnak.

Dévaványán, a Bereczky Imre Helytörténeti Gyűjteményben és Gyomaendrődön, a Vidovszky Galériában sem terveznek takarékossági szünetet a téli hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!