Kultúra

2010.05.25. 14:18

Tarsoly Krisztina a legjobb vidéki színésznő

A Rivalda fesztiválon, amely a legjobb vidéki színházak budapesti seregszemléje, a Békés Megyei Jókai Színház a megnyerhető négy díjból kettőt besöpört.

BEOL

Tarsoly Kriszta a legjobb női alakítás, míg az Edith és Marlene a közönségdíjat hozta haza a Thália Színházból, zúgó vastaps mellett.  A május 7-e és 18-a között rendezett fesztiválon tizenhárom vidéki színház mutatkozott be versenyprogrammal.

Közülük a Békés megyei teátrum előadását a közönség, a Kritikusok Céhe által delegált szakmai zsűri pedig Tarsoly Krisztina Edith Piaf alakítását tartotta a legtöbbre a kedden tartott díjkiosztón.

Rádai Andrea kritikus a díj indoklásában kiemelte: totális meglepetés volt számukra, amint Tarsoly Kriszta nem csak Piaf énekstílusát, de görnyedt testtartását, drámai koboldszerű lényét, és egész életívét is hátborzongatóan hitelesen jelenítette meg, szinte lemeztelenítve lelkét a közönség színe előtt.

Méltó ellenpárjaként az egyébként szintén kitűnőnek ítélt Kara Tünde által megformált szoborszerű, a profizmus állarcát pillanatra sem letevő Marlene Dietrichjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!